Breaking news

Un agent de poliție din Bucureşti a refuzat 15.000 de lei mită

Un agent de poliție, din cadrul Biroului de Ordine Publica al Sectiei 26 Politie – Direcția Generală de Poliție a Municipiului Bucuești, a refuzat 15.000 de lei mită oferită de o persoană și a sesizat fapta la Direcția Generală Anticorupție.

Denunțul a fost formulat azi dimineață, 19 decembrie 2020, în jurul orei 03.40,  imediat după ce polițiștul a oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice, care s-a sustras de la recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru a-l scăpa de răspunderea penală, concubina celui aflat la volan a oferit polițistului, inițial, suma de 10.000 de lei. Polițistul a respins oferta și a continuat aplicarea măsurilor legale împotriva acestuia.

Ca urmare a sesizării, a fost întocmită echipa operativă de prindere în flagrant, alcătuită din procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști anticorupție ai D.G.A., astfel încât, în jurul orei 07.00, concubina conducătorului auto a fost prinsă în flagrant în timp ce dădea, cu titlu de mită, de astă dată, suma de 15.000 de lei, pentru ca politistul să nu-i întocmească concubinului său dosar de cercetare penală.

În cauză, față de persoana prinsă în flagrant a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

>