Breaking news

Ultima dorință a ambasadorului SUA: arestarea deputatului PSD, Ion Stan

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a cerut autorităților române să-i îndeplinească o ultimă dorință, înainte de a părăsi România. Și anume: arestarea deputatului PSD, Ion Stan.

Mark Gitenstein vrea ca până la plecarea sa din România, vineri, 14 decembrie 2012, deputatul PSD Ion Stan să fie încarcerat şi anchetat imediat, în stare de arest.

Și asta pentru că a avut curajul să declare lucruri deranjante pentru ambasadorul american, creându-i astfel mari probleme la Departamentul de Stat al SUA.

Deputatul Ion Stan l-a acuzat pe Mark Gitenstein de conduită contrară uzanţelor diplomatice, respectiv practici de lobby incompatibile cu statutul diplomatic, ingerinţe cu scop de influenţare a justiţiei, declaraţii de susţinere partizană a unor lideri politici.

Deputatul Ion Stan a refuzat să dea curs invitaţiei adresate de ambasador de a avea o întâlnire față în față.

Ambasadorul ar dori ca, până la părăsirea teritoriului României, să intre personal în posesia primelor declaraţii ale lui Ion Stan, în legătură cu tematica subiectelor remise pentru anchetă, scrie cotidianul.ro.

Ambasadorul SUA a fost un susținător pe față al regimului Băsescu, făcând declarați publice care îi depășesc atribuțiile diplomatice în România.

>