Breaking news

UEFA înființează o nouă competiție destinată echipelor naționale

Din 2018, dispar amicalele între echipele naționale. UEFA a decis să înființeze o nouă competiție fotbalistică destinată echipelor naționale din Europa, ce se va numi Nations League.

uefa - liga natiunilorNoua competiție fotbalistică va înlocui actualele meciuri amicale internaţionale între țările din Europa şi se va desfăşura în paralel cu preliminariile Euro și World Cup.

Nations League va debuta în sezonul 2018-2019, iar toate cele 54 de federaţii membre ale UEFA au fost de acord cu propunerea forului condus de Michel Platini.

Competiţia va fi formată din trei sau patru ligi, cu echipe care vor promova şi echipe care vor retrograda. Și se va încheia cu un turneu de tipul „Final Four”, cu două semifinale şi o finală se vor desfăşura pe un teren neutru în vara anilor impari (atunci cînd nu se disputa nici Campionat Mondial şi nici European).

Prima divizie, din care vor face parte 16 echipe, între care Spania, Germania, Italia, Franţa, Olanda, Portugalia şi Anglia, va fi împărţită în patru grupe, ale căror câştigătoare se vor înfrunta apoi într-un turneu Final Four, pe teren neutru, care va avea loc în perioada de vară a anilor impari, dezvăluie The Telegraph.

Echipa națională de fotbal a României ocupă în prezent locul 32 în clasamentul FIFA, ceea ce ar însemna că ar putea prinde a doua divizie, dacă UEFA va decide să împartă echipele în ligi de câte 16 echipe. România a încheiat anul 2013, în clasamentul UEFA, pe locul 26.