Breaking news

UE alocă 8,5 milioane de euro pentru românii afectați de inundațiile din 2014

loading...

Agricultorii români afectaţi de inundaţiile de anul 2014 vor primi un ajutor de 8,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene.

inundatiiParlamentul European și Consiliul European a aprobat Decizia Comisiei Europene prin care românii afectaţi de inundațiile din luna mai și din vara anului 2014 vor beneficia de un ajutor financiar de aproape 8,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

„Pe lângă ajutoarele prompte venite din partea Guvernului Ponta în momentul producerii inundațiilor din 2014, iată că acum, prin vocea comisarului european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, Uniunea Europeană le transmite românilor că nu sunt singuri în lupta lor pentru a-şi reface gospodăriile.  Cele aproape 8,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene, care vor fi acordate românilor afectaţi de calamităţile de anul trecut, reprezintă un ajutor de necontestat, mai ales pentru agricultorii români care și-au pierdut întreaga producție. Cu ajutorul financiar venit din Fondul de Solidaritate al UE, ei au şansa să recupereze o bună parte din pierderile suferite”,declară  Viorica Dăncilă, lidera europarlamentarilor PSD.

Eurodeputata, care este vicepreşedintă a Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, consideră că agricultorilor români li se oferă astfel şansa să recupereze o parte din pierderile suferite.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>