Breaking news

Udrea le cumpără subalternilor smartphone, în valoare de 50.000 de euro

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a decis să le ușureze munca subalternilor care se ocupă de fondurile europene, prin achiziția de smartphone-uri, în valoare totală de 50.000 de euro.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) motivează această achiziței prin faptulă, că șefii ce se ocupă de gestionarea fondurilor europene, efectuează foarte multe deplasări în țară și că trebuie să le faciliteze accesul la informații.

Serviciile şi aparatele de telefonie mobilă pe care MDRT intenţionează să le achiziţioneze pentru POR sunt finanţate din fonduri europene, prin Axa de asistenţă tehnică a programului. Precizăm că Asistenţa Tehnică are un buget separat, destinat tocmai funcţionării optime a autorităţii de management a POR. În urma acestei achiziţii, doar personalul de conducere implicat în derularea POR va beneficia de aparate de tip smartphone. Este vorba de angajaţi care efectuează în mod frecvent deplasări în interes de serviciu, iar pe durata acestora este esenţial să aibă acces la informaţiile necesare în procesul decizional şi la mijloace de comunicare eficiente”, se precizează în comunicatul de presă al MDRT, remis exclusivNEWS.ro.

Valoarea acordului cadru ce va fi încheiat în urma aceste achiziţii, pentru cele 190 de abonamente şi telefoane, va fi mai mică decât valoarea de circa 50.000 euro estimată iniţial, ca urmare a faptului că termenul de finalizare a acordului este 31.12.2012.

>