Breaking news

Udrea a demis-o din funcție pe șefa Companiei de Investiții

Ana Maria Topoliceanu, șefa Companiei Naționale de Investiții a fost eliberată joi, din funcție de către Ministrul Dezvoltării Regionale Elena Udrea.

După doar un an și jumătate la cârma Companiei de Investiții, Ana Maria Topoliceanu este dată afară de Udrea. Oficialii Ministerului anunță faptul că schimbarea din funcție a lui Topliceanu s-a făcut la cererea acesteia, pe motive medicale.

Ministrul Elena Udrea a aprobat astăzi cererea de eliberare din funcţie, din motive medicale, a directorului general şi preşedintelui consiliului de administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” SA, Ana Maria Topoliceanu.”, se precizează în comunicatul de presă al MDR, remis exclusivNews.ro.

Înainte de a fi numită la șefia CNI, Ana Maria Topoliceanu și Elena Udrea au fost partenere de afaceri. Ana Maria Topoliceanu a fondat, în 2002, cu Elena Udrea compania Elan Grup, iar după ce PD a ajuns la guvernare în 2004 a fost numită membru in consiliul de administrație al RAPPS.

După ce şi-a preluat mandatul de ministru al Turismului, Elena Udrea a angajat-o consilier personal, după care a numit-o în consiliile de administraţie a mai multor companii de stat. Directoarea CNI este membră a PDL sector 6, organizaţie condusă politic de Elena Udrea.

CNI gestioneaza unul dintre cele mai mari bugete și este in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Printre programele derulate de CNI se numără construcția de săli de sport, bazine de înot sau lucrări pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă.

În locul lui Ana Maria Topliceanu, minsitrul Elena Udrea a numit-o temporar la conducerea companiei pe Adriana Margareta Luchian, actualul şef al Serviciului Promovare Investiţii din CNI.