Breaking news

UDMR se opune intrării PP-DD la Guvernare

loading...

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta.

dan diaconescu si kelemen hunorDan Diaconescu bagă zâzanie în coaliția de guvernare. Ungurii conduși de Hunor nu vor partidul senzaționalului Dan Diaconescu, la masa Guvernului. Kelemen Hunor a spus că dacă PP-DD ar fi cooptat la guvernare, UDMR nu va vota o astfel de asociere și noul Guvern nu trece de Parlament.

“Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctual meu de vedere, fiindcă, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie“, a declarat Kelemen Hunor.

El a adăugat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar “la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală”.

“Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament”, a spus Kelemen Hunor.

La aflarea refuzului UDMR de a primi PPDD la guvernare, premierul Victor Ponta a început să dea înapoi în privința asocierii cu partidul lui Dan Diaconescu.

O să discutăm săptămâna viitoare, când o să avem un rezultat. Sigur, şi UNPR, şi PC sunt parteneri de guvernare, dacă vrem să schimbăm ceva în structura Guvernului o vom discuta împreună. Noi suntem parteneri serioşi şi, când avem ceva de discutat…. Dar mai mult aţi discutat dumneavoastră la televizor. Noi nu am disuctat zilele acestea“, a spus Victor Ponta.

loading...