Breaking news

UDMR șantajează USL și cere neapărat un minister în viitorul guvern

UDMR pune piciorul în prag și spune că vrea la guvernare cu USL, dar la nivel de minsitere, nu doar agenții și secretari de stat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, va urma o întâlnire cu liderii USL pentru discutarea intrării Uniunii la guvernare, urmând să fie discutate şi portofoliile care ar putea reveni Uniunii.

Săptămâna viitoare, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, probabil că va urma o întâlnire cu liderii USL. Am spus în CRU că, dacă e vorba de participare la guvernare, înseamnă miniştri în cabinet. Câţi miniştri, rămâne de văzut, trebuie să ţii cont de realitate. Numărul de ministere îl vom discuta cu colegii din USL, când ne vom aşeza, nu transmitem prin presă”, a spus Kelemen.

Întrebat ce părere are despre opoziţia PNL şi a lui Dan Voiculescu faţă de intrarea la guvernare a UDMR, Kelemen a răspuns că, pentru el, sunt importante declaraţiile liderilor USL, în speță Ponta şi Antonescu.

Surse politice  indică faptul că UDMR ar dori să dețină Ministerul Mediului.

>