Breaking news

Victor Ponta: Fără UDMR la Guvernare

Premierul desemnat, Victor Ponta a anunțat luni, după negocierile cu ungurii, că UDMR nu va face parte din Guvern.

După ședința de negociere dintre USL și UDMR, Victor Ponta a anunțat că ungurii nu vor intra la guvernare.

Ponta a spus că UDMR va avea lideri n administrația publică locală și că va exista o colaborare strânsă cu liderii acestei formațiuni.

Am discutat cu cei de la UDMR. Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern. Eu îmi menţin decizia, ca premier şi lider politic şi USL îşi reafirmă această decizie – să păstreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al minorităţii maghiare, în toate schimbările referitoare la Constituţie, sistemul electoral, drepturile minorităţilor şi descentralizare și dezvoltare regională”, a spus Ponta.

Crin Antonescu a spus că au fost discuții de principiu dar că nu s-a decis în privința niciunui ministru și că asta se decide marți în forurile statutare ale fiecărui partid.

În privința numirii lui Nicolae Păun în funcția de ministru pentru minorități și vicepremier, Ponta a spus că este o glumă și că niciodată minoritățile naționale nu au solicitat vreo funcție ministerială.

Nu știu cine a făcut o glumă pe tema asta, grupul minorităților naționale nu ne-a cerut niciodată vreun funcție ministerială.

În schimb, Ponta a confirmat faptul că UNPR nu va avea un portofoliu în viitorul cabinet, dar că Gabriel Oprea va fi desemnat vicepremier.

Victor Ponta a anunțat care va fi calendarul învestirii noului guvern: joi miniștrii vor fi audiați în Comisiile Parlamentare, vineri dimineață se va da votul în plenul Parlamentului, vineri seară se depune jurământul la Palatul Cotroceni, iar sâmbătă va fi prima ședință a noului guvern.