Breaking news

UDMR nu îi susține nici pe Ponta, nici pe Iohannis în turul doi la prezidențiale

Kelemen Hunor a anunțat joi că UDMR nu va susține pe niciunul din cei doi candidați din turul doi al prezidențialelor. Întrucât Iohannis este arogant iar Ponta s-a aliat cu PRM.

ponta - hunor - guvernPreședintele UDMR, Kelemen Hunor a precizat că va transmite maghiarilor din România să voteze în turul doi la prezidențiale, conform propriilor convingeri.

„Decizia noastră este dificilă şi influenţată de mai mulţi facori importanţi. După primul tur de scrutin, Klaus Iohannis a refuzat arogant să facă orice susţinere. Noi nu putem sprijini un candidat care nu vrea să ţină cont de părerea comunităţii noastre. UDMR doreşte o stabilitate şi menţinerea stabilităţii de Guvernare. Nu putem uita faptul că tocmai partidul domnului Iohannis a împiedicat intrarea la guvernare a UDMR.   Acordul nostru de coaliţie e până în 2016. O direcţie bună este prima opţiune, Călin Popescu Tăriceanu să fie prim-ministru, dacă Victor Ponta devine preşedinte. Nu putem fi alături de Corneliu Vadim-Tudor nici măcar 10 zile. Trebuie scos din cordonul sanitar acest politician. Nu putem asuma nici măcar pentru această scurtă perioadă să fim alături de Corneliu Vadim Tudor. Cu marea majoritate a voturilor, există o singură abţinere. Le transmitem celor care merg să exercite dreptul cetăţenesc să voteze conform propriei conştiinţe”, a spus Kelemen Hunor.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta s-a clasat pe primul loc cu 40,44%, iar Iohannis doar 30,37%. Călin Popescu Tăriceanu, Vadim Tudor și Teodor Meleșcanu au anunțat că îl susțin în turul doi la prezidențiale pe Victor Ponta.

În timp ce Monica Macovei și Zsolt  Szilagyi au anunțat că îl susține pe Klaus Iohannis.

>