Breaking news

UDMR amenință PDL că iese de la guvernare

loading...

Supărați pe decizia Curții Constituionale care a declarat neconstituțională asumarea răspunderii guvernamentale, UDMR amenință că rup protocolul de colaborare cu PDL și trec în opoziție.

marko-bella1Cel mai vehement în privința ieșirii de la guvernare pare a fi senatorul UDMR Gyorghy Frunda.

Decizia Curţii este greşită, dar ea trebuie respectată. A fost pentru prima dată de la înfiinţarea CCR când un singur partid au fost numiţi de PDL, sunt patru în total, iar peste trei ani, preşedintele va mai numi unul, iar PDL va avea cinci judecători din nouă. Eu sunt cu un gust amar, sunt decepţionat politic pentru că Curtea a luat o decizie pur politică. Nu văd de ce am continua o guvernare în care nu am făcut decât să adunăm oprobiul majorităţii şi în primul rând al comunităţii maghiare”, a declarat Frunda pentru Realitatea TV.

Nici viceperemierul Marko Bella nu este prea încântat de faptul că asumarea răspunderii pe legea educației a fost declarată neconstituțională și anunță că ia în calcul ieșirea de la guvernare dacă se constată că actuala coaliţie nu mai funcţionează ori dacă partenerii de guvernare afirmă că anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educaţiei, nu mai sunt valabile .

Întrebarea nu este dacă ieşim sau nu de la guvernare, ci dacă este posibil să se meargă mai departe cu legea educaţiei şi cu lărgirea drepturilor minorităţilor şi dacă această coaliţie reuşeşte să reafirme şi întărească solidaritatea şi coeziunea“, a spus Marko.


loading...