Breaking news

Ucraina se pregătește de război cu România pe motiv că țara noastră vrea să revendice Bucovina

Ucraina a înființat un batalion de vânători de munte care vor lupta împotriva României, dacă țara noastră vrea să revendice ținutul Bucovinei.

ucraina  tancO nouă brigadă este înființată ‘în Bucovina pentru apărarea în fața unor posibile pretenții ale României asupra acestei regiuni’, au anunțat luni, la

Ivano-Frankivsk, șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ ‘Zapad’, colonelul Viktor Kevljuk, precum și viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, au anunțat formarea brigăzii 128 vânători de munte, din cadrul armatei ucrainene, cu misiunea „de  apărare în faţa unor posibile pretenţii ale României asupra acestei regiuni’”.

”Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari. Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat Kevljuk, citat, potrivit TASS, de o publicație locală.

Pe 21 septembrie 2015, MAE a instructat Ambasada României la Kiev şi Consulatul general al României la Cernăuţi să verifice autenticitatea informaţiilor vehiculate în spaţiul mediatic.

”Pe data de 22 septembrie 2015, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti. A fost transmisă dorinţa părţii române de a obţine, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informaţii complete şi verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranţa fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condiţiile în care, prin atitudinea şi acţiunile sale România susţine necondiţionat independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru poziţiile constante şi ferme ale României. S-a convenit să se rămână în dialog, pentru clarificarea acestor informaţii. Ministerul Afacerilor Externe va continua să monitorizeze acest subiect, până la clarificarea definitivă”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.