Breaking news

Ucraina reia negocierile cu UE din cauza protestelor violente de la Kiev

loading...

Speriat de protestele violente din ultimele două zile de la Kiev, președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici  a anunţat că trimite o comisie la Bruxelles pentru a relua negocierile.

ucraina - ueDupă 11 zile de proteste, dintre care două violente care au condus la ocuparea clădirii Primăriei din Kiev și rănirea a peste 100 de polițiști, protestatarii ucrainieni au reușit un prim succes.

Preşedintele Viktor Ianukovici face un pas înapoi. Luni seară a anunţat că trimite o comisie la Bruxelles pentru a relua negocierile.

Și asta după ce în cursul dimineţii de luni, manifestanţii au luat cu asalt sediul Guvernului, au instalat baricade în jurul clădirilor din zonă şi au blocat străzile.

Nu doar polițiștii au fost răniți în urma manifestațiilor violente. Peste 50 de jurnaliști au fost răniți în mijlocul confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari.

Opoziţia ucraineană cere demisia actualei conduceri a ţării.

Protestele de la Kiev l-a îngrijorat și pe Vladimir Putin care a acuzat opoziţia ucraineană de subminare a statului.

Cred că ceea ce se întâmplă acum nu are nimic de-a face cu cooperarea dintre Ucraina şi Uniunea Europeană. După părerea mea este o încercare a opoziţiei de a zdruncina actuala şi, vreau să subliniez, legitima conducere a ţării”, a declarat Vladmir Putin.

Oficialii europeni au cerut autorităţilor să pună capăt violenţelor şi au promis să sprijine în continuare Ucraina.

Manifestanții spun că nu vor să plece din piață până când președintele Ianukovici și guvernul pro-rus, nu vor demisiona. Manifestanții cer alegeri anticipate.

Protestele au izbucnit după ce președintele Viktor Ianukovici a anulat negocierile cu UE și a refuzat să semneze pactul de asociere și liber schimb.

loading...