Breaking news

Ucraina a interzis accesul unor cetățeni români. MAE cere lămuriri Ambasadorului

loading...

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat luni, ambasadorului Ucrainei în România, Teofil Bauer, clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul Ucrainei a unor cetățeni români.

AHMET DAVUTOGLU - CRISTIAN DIACONESCU - MAESolicitarea a fost reluată în contextul instituirii unei interdicții de intrare pe teritoriul Ucrainei împotriva cetățeanul român Mircea Druc, adusă la cunoștință acestuia în seara zilei de 8 mai 2015, în cursul deplasării pe care cetățeanul român o efectua pentru participarea la un eveniment cultural planificat pentru 10 mai la Cernăuți.

Ministerul Afacerilor Externe a evidențiat că această situație nu corespunde stadiului actual al relațiilor dintre România şi Ucraina, marcate de sprijinul consecvent al României pentru calea aleasă de autoritățile de la Kiev în sensul realizării asocierii politice și integrării economice cu Uniunea Europeană, precum  și de susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în contextul anexării ilegale a Crimeii și Sevastopolului, respectiv al conflictului armat în derulare în sud-estul Ucrainei. Ministerul Afacerilor Externe a exprimat continua deschidere pentru dialog și cooperare cu partea ucraineană pentru soluționarea acestor cazuri.

Diplomatul ucrainean a luat notă de această solicitare şi a asigurat că va transmite mesajul autorităţilor de la Kiev.

De altfel, subiectul interdicțiilor de intrare în Ucraina împotriva cetățenilor români a fost ridicat de partea română consecvent, în dialogul cu partenerii ucraineni, atât la nivelul miniștrilor afacerilor externe, cât și la nivel tehnic, de lucru.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian