Uciderea lui Osama privită în direct de Obama şi de alţi oficiali americani

Potrivit ziarului britanic Daily Mail, execuţia teroristului Osama Bin Laden a fost privită în direct de preşedintele SUA, Barack Obama  împreuncă cu alţi oficiali americani printre care şi Hillary Clinton.

oficiali.americaniAcest lucru a fost posibil întrucât unul dintre militarii implicaţi în misiune avea instalată pe cască o cameră de filmat ce a transmis în direct la Casa Albă imagini din timpul operaţiunii militare de lichidare a lui Osama.

Obama şi câţiva demnitari americani au privit la televizor cum bin Laden era împuşcat în ochiul stâng. După care un soldat s-a apropiat de trupul lui Osama şi i-a mai tras un glonţ în piept, pentru a se asigura că e mort.

Mai jos sunt fotografiile oficiale făcute la Casa Albă în timpul execuţiei lui Osama bin Laden şi înaintea conferinţei de presă pe care a ţinut-o preşedintele american Barack Obama.

01

Preşedintele Barack Obama vorbeşte cu membrii echipei de securitate naţională care au avut responsabilităţi în cadrul operaţiunii de anihilare a teroristului Osama Bin Laden. Întrunirea a avut loc în celebra sală “Situation Room” de la Casa Albă, duminică, 1 mai 2011.

02


.

Preşedintele American Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi secretarul de stat Hillary Clinton privesc desfăşurarea misiunii din Pakistan în direct, prin intermediul unei camere mobile cu transmisie prin satelit, purtată de unul dintre membrii forţelor americane trimise să-l anihileze pe Bin Laden.

03

Barack Obama pregăteşte discursul pe care avea să-l rostească public, cu privire la eliminarea teroristului numărul unu al lumii.

.

.

.

.

.

.

.

04

Obama în aşteptarea desfăşurării misiunii de executare a lui Bin Laden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
05

Conferinţa de presă oficială.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

06

Oficialii de la Casa Albă ascultă discursul preşedintelui Barack Obama. Începând din partea stângă: James Clapper, Director of National Intelligence; National Security Advisor Tom Donilon; CIA Director Leon Panetta; Admiral Mike Mullen, Chairman of the Joint Chiefs of Staff; Secretary of State Hillary Rodham Clinton; Vice President Joe Biden.

07

Finalul discursului.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

08

După declaraţie, preşedintele Obama dă mâna cu Amiralul Mike Mullen, în Camera Verde de la Casa Albă.

>