Breaking news

TVR vrea să ia în 2013, un credit de 20 milioane euro

Înglobată în datorii și la un pas de faliment, Televiziunea Română vrea să înceapă 2013 cu un împrumut luat de la bănci, pentru refinanțarea altor credite.

tvrClaudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a declarat că în 2013, televiziunea va accesa un împrumut de 15-20 milioane de euro pentru investiţii şi refinanţarea creditelor bancare existente.

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat, joi, Raportul privind implementarea programului de redresare economică a TVR, potrivit căruia actuala conducere a instituţiei a stabilizat nivelul pierderilor la circa 595,2 milioane de lei (134,3 de milioane de euro, la cursul leu-euro afişat joi de Banca Naţională a României, n.r.).

Potrivit raportului, acest credit are o dublă destinaţie: refinanţarea creditelor bancare existente: la RBS, în valoare de 6 milioane de euro – rata 1.000.000 euro/lună, şi la BRD linia de credit – 8.000.000 lei (garanţii 200%), dar şi pentru finanţarea activităţii curente (producţii noi performante, achiziţii de licenţe sportive lei/an – 9.600.000 lei/an, achiziţii de filme şi programe – 8.400.000 lei/an, plata datoriilor fiscale lunar şi a ratelor aferente datoriilor reeşalonate).

În Televiziunea Română, deşi s-au făcut an de an investiţii în retehnologizare, fiind o societate atât de mare, întotdeauna au rămas lucruri în urmă. În aşa fel încât acum lucrăm cu unele echipamente noi, încă neuzate moral, dar şi cu foarte multe echipamente vechi, care trebuiau de mult să fie înlocuite”, a declarat pentru Mediafax, Claudiu Săftoiu.