Breaking news

TVR transmite semifinalele și finalele FIFA U-17 World Cup 2023

Televiziunea Română aduce spectacolul celei de-a 19-a ediții a Campionatului Mondial de Fotbal Under 17. Începând de marți, 28 noiembrie, cele mai importante partide ale Mondialului Under 17 – semifinalele, finala mică și marea finală – vor fi transmise în direct și în exclusivitate pentru publicul din România la TVR.

Cele patru partide vor fi difuzate la TVR 3 astfel:

Marți, 28 noiembrie
Semifinala 1 – ora 10.30
Semifinala 2 – ora 14.00
Vineri, 1 decembrie
Finala mică – ora 24.00
Sâmbătă, 2 decembrie
Marea finală – ora 14.00

Competiția adună numeroși jucători de valoare care debuteză deja în marile campionate de fotbal din lume: mexicanul Gael Alvarez, desemnat cel mai bun jucător al turneului CONCACAF U17, spaniolul Pau Cubarsi, crescut la celebra academie La Masia din Barcelona, Amara Diouf (Senegal), Claudio Echeverri (Argentina), care a debutat deja la prima echipă a clubului River Plate, Marc Guiu (Spania) – debut cu gol în tricoul Barcelonei, Ethan Nwaneri, cel mai tânăr debutant în Premier League, la doar 15 ani, în culorile Arsenal sau brazilianul Lorran, cel mai tânăr marcator din istoria clubului Flamengo, un jucător aflat în atenția scouterilor de la Manchester City, Real Madrid și Chelsea.

Ediția cu numărul 19 a FIFA U-17 World Cup ar fi trebuit să aibă loc în 2021, însă a fost anulată din cauza pandemiei Covid. Astfel, al 19-lea turneu FIFA U-17 World Cup 2023 are loc anul acesta, în Indonezia, partidele transmise de Televiziunea Română urmând să se desfășoare pe Stadionul Manahan din Surakarta.

Alături de Brazilia, campioana en-titre, deținătoare a patru trofee, și echipa țării gazdă, Indonezia, la FIFA U-17 World Cup 2023 mai participă alte 22 de selecționate din cele șase confederații – Europa, Asia, Africa, Oceania, America de Sud, America de Nord, Centrală şi Caraibe – respectiv Anglia, Franța, Argentina, Germania, Polonia, Ecuador, Venezuela, Spania, Noua Zeelandă, Noua Caledonie, Panama, Mexic, SUA, Canada, Senegal, Maroc, Mali, Burkina Faso, Uzbekistan, Coreea de Sud, Iran și Japonia.
Nigeria, selecționata cu cele mai multe titluri în palmares – cinci -, nu este prezentă la această ediție, Brazilia având ocazia de a egala performanța naționalei africane în cazul în care își va adjudeca trofeul.

>