Breaking news

TVR pune revoluția română pe internet, exclusiv pe tvrplus.ro

Revoluţia Română a pornit din stradă, a ajuns la Televiziune şi de aici în lumea întreagă. După 23 de ani, portalul Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, redeschide dosarul Revoluţiei într-un proiect fără precedent pentru online-ul românesc.

Din 16 decembrie, publicul are posibilitatea de a accesa pe www.tvrplus.ro prima colecţie online despre Revoluţia Română, pentru a redescoperi evenimentul care a schimbat istoria ţării şi pentru a înţelege rolul pe care TVR l-a jucat în schimbarea naţiunii.

Astfel, în intervalul 16 – 22 decembrie, TVR+ va prezenta în fiecare zi câte un episod dintr-o selecţie amplă a materialelor din Arhiva TVR, cu cele mai relevante momente din desfăşurarea evenimentelor de acum 23 de ani.

Cele şapte episoade sunt menite să marcheze prin conţinutul lor cele mai frământate zile ale Revoluţiei, după cum urmează:

  • 16 decembrie 2012- Revoluţia în ţară
  • 17 decembrie 2012- Sfârşitul domniei lui Ceauşescu
  • 18 decembrie 2012 – TVR – Centru de putere
  • 19 decembrie 2012 – Biserica şi Revoluţia
  • 20 decembrie 2012- Călăi şi victime
  • 21 decembrie 2012- Voci româneşti despre libertate
  • 22 decembrie 2012 – Averea Ceauşeştilor

Arhiva Televiziunii Române deţine una dintre cele mai bogate colecţii de documente audiovizuale despre Revoluţia Română din decembrie 1989.

Realizarea celor şapte episoade ce vor fi difuzate pe www.tvrplus.ro aparţine redactorilor Arhivei TVR: Mihai Ciobanu, Gabi Fiter, Irina Bordeianu, Denisa Badea şi Irina Negraru.

Ei sunt cei care, prin munca lor de cercetare şi recatalogare a colecţiei „Revoluţia Română”, au descoperit imagini inedite ce au fost difuzate doar în decembrie 1989.

Astfel, conceptul colecţiei online are în vedere reconstituirea evenimentelor Revoluţiei prin prisma a ceea ce s-a văzut la televizor în acele zile, cu momentele încărcate de emoţia şi dramatismul evenimentelor.

Cu ajutorul editorului Marius Butnariuc, aceste imagini unice sunt prezentate într-un pachet grafic de excepţie, cu un montaj dinamic.

>