Breaking news

TVR produce noi piese de teatru în studiourile din Pangratti

În această vară, Casa de Producţie TVR începe filmările pentru producţiile care se vor regăsi în programele TVR 2 începând cu grila din această toamnă. Astfel, telespectatorii vor putea urmări în premieră noi spectacole realizate în studiourile Televiziunii Române, sub direcţia de scenă a unor cunoscuţi regizori de teatru şi cu participarea unor actori mult îndrăgiţi de către public.

teatru tvVictor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Coca Bloos, Horaţiu Mălăele, Virginia Mirea, Ana Ioana Macaria, Cornel Scripcaru, Crina Semciuc, Constantin Cotimanis şi Jojo (Cătălina Grama) sunt câteva dintre personalităţile scenei şi ale filmului care intră în platourile TVR în această vară.

Montările pe care le pregătim în această perioadă continuă şirul spectacolelor pe care Televiziunea Română le-a oferit ani la rând sub genericul Teatrului Naţional de Televiziune şi pe care Casa de Producţie le-a reluat anul trecut cu la fel de multă pasiune pentru arta spectacolului de televiziune”, spune Demeter Andras, Coordonator cu atribuţii de Director al Casei de Producţie TVR.

În primele zile ale lunii iulie sunt programate înregistrările pentru producţia „Poveste de iarnă” de William Shakespeare, una dintre ultimele comedii ale marelui dramaturg, sub semnătura regizorului Dominic Dembinski. Şi tot în această săptămână intră în producţie „Buzunarul cu pâine”, o adaptare de Tudor Chirilă după piesa omonimă a dramaturgului Matei Vişniec – o poveste cu „un EL şi o EA”, într-un  dialog al absurdului.

Producţiile care au încheiat deja filmările sunt  „Vinovatul” de Ion Băieşu (în regia lui Jon Gostin; în distribuţie: Ozana Oancea, Ionel Mihăilescu şi alţii), un thriller psihologic cu un substanţial conţinut moral, şi teleplay-ul „Canalul” de Kincses Elemer, câştigător al Premiului UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 2001, montat pentru televiziune în viziunea regizorală a lui Cornel Mihalache (din distribuţie fac parte, printre alţii, Claudiu Bleonţ şi Marian Râlea).

Filmările pentru musical-ul „Secunda doi” de Ernest Fazekas – drama a două personaje aflate în căutarea evadării din monotonia vieţii de cuplu – au fost deja demarate, în regia lui Constantin Dicu. În producţia din această vară intră şi o montare după „Unchiul Vanea” de A. P. Cehov (regizor – Yuri Kordonsky), o coproducţie cu Teatrul L.S. Bulandra.

Sunt în pregătire şi producţiile „Salonul 6” de A. P. Cehov, „Al dumneavoastră Orson Welles” de Richard France, „O dragoste nebună, nebună, nebună” de Tudor Popescu şi  „Aici, acolo” de Mihai Ignat.

>