Breaking news

TVR prezintă la Telejurnal, poveştile românilor care votează în Diaspora

Europa a văzut români aşteptând în stradă ore în şir, aşezaţi în cozi interminabile, în faţa secţiilor de votare. Europa a văzut români hotărâţi să-şi exprime opţiunea, indiferent de vremea de afară, veniţi de la zeci sau chiar sute de kilometri depărtare. Pe 11 decembrie, cetăţenii români din toate colţurile lumii sunt cu gândul acasă.

vot-diasporaDin 25 noiembrie, Ştirile TVR construiesc un pod peste diaspora, printr-o ​o serie de şapte reportaje difuzate zilnic în Telejurnalul orei 20.00 de la TVR 1 şi online, pe TVR+, parte a campaniei „Tu votezi România”, desfăşurată în această perioadă de Televiziunea Română.

Vom intra, aşadar, în comunităţile de români din Italia, Franţa, Spania, Germania, Belgia, SUA şi Republica Moldova, de unde vom afla poveştile celor care trăiesc cu gândul la… acasă. Din 25 noiembrie, timp de o săptămână, îi vom cunoaşte pe oamenii a căror muncă apropie România de cetăţenii săi din străinătate. Cum se organizează alegerile pentru românii din fiecare dintre aceste ţări, ce înseamnă pentru un român aflat în străinătate să-şi exercite dreptul de cetăţean al României, care au fost problemele şi dificultăţile întâmpinate anii trecuţi în organizarea alegerilor din afara graniţelor, dacă vor putea vota toţi cei care doresc să-şi exprime acest drept pe 11 decembrie – toate aceste întrebări vor avea răspunsuri în reportajele pregătite de echipa Ştirilor TVR.

Şi tot din 25 noiembrie, românii din diaspora pot afla, urmărind la TVR Internaţional materialele „Tu votezi România” din Telejurnal, ce opţiuni le sunt puse la dispoziţie, ce presupune votul prin corespondenţă, ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a beneficia de o secţie specială de votare în localitatea de rezidenţă sau cum se poate vota la sediile misiunilor diplomatice.

Pentru 11 decembrie, Televiziunea Română pregăteşte o adevărată desfăşurare de forţe: echipele TVR vor fi în mijlocul celor mai importante comunităţi de români din lume, de unde ne vor relata totul despre votul diasporei la alegerile parlamentare.

>