Breaking news

TVR News va transmite ședințele din Parlamentul României

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, luni, că din 2014, lucrările în plen ale Senatului şi Camerei vor fi preluate pe TVR News.

sedinte plen parlament la tvr newsPostul de știri al Televiziunii Române va transmite în direct ședințele de plen ale Camerei Deputaților și Senatului, în baza unui acord încheiat de TVR cu legislativul. Zgonea infirmă astfel zvonul potrivit căruia ar cheltui bani pentru o televiziune online a Camerei Deputaților.

Nu am cheltuit bani, pentru că avem resurse financiare alocate în anii trecuţi, avem un acord cu TVR şi TVR este dispusă să ne preia pe noi şi Senatul pe TVR News, lucrăm astfel încât de anul viitor să facem un lucru normal în ţările europene. Parlamentul nu cheltuie nimic, cei de la Televiziunea română vor face retransmisia, cei de la televiziune vor veni aici, noi avem camere de luat vederi, pentru că le-am cumpărat până în 2004. Nu angajăm pe nimeni să fie reporter, să fie prezentator, lucrările vor fi retransmise„, a declarat Valeriu Zgonea.

El a spus că nu a cheltuit niciun ban şi nici nu va cheltui pentru acest proiect, dar crede că: parlamentarii sunt la dispoziţia tuturor cetăţenilor, care trebuie să vadă pe fiecare parlamentar câte luări de cuvânt are, ce opinii are şi cum votează.

El a arătat că există o directivă europeană care obligă Parlamentele naţionale ca dezbaterile în plen să fie prezentate public. Toate statele europene au acest acord cu televiziunile care tranmsit pe un canal secundar dezbaterile.