Breaking news

TVR News va fi închis din cauza datoriilor Televiziunii Române

Consiliul de Administraţie al TVR a decis în ședința ordinară de marți, să închidă postul de știri TVR News și să comaseze Direcția Știri cu Departamentul Emisiuni și Știri Sportive.

tvr newsLa doi ani și opt luni de la relansarea TVR Info sub numele de TVR News, postul de știri este închis din nou de către conducerea TVR.

Marți, Consiliul de Administrație al TVR s-a reunit în ședință de urgență după ce luni, ANAF a blocat conturile Televiziunii Române din cauza datoriilor uriașe la bugetul de stat ce depășesc peste 100 de milioane de euro.

De la în august 2015, TVR News nu va mai emite. Și TVR HD va fi închis iar TVR 2 va fi transformat într-un canal de înaltă definiție, adică HD.

Conisliul de Administrație al TVR a hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp.

La finalul anului 2014, datoriile totale au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787.8 milioane de lei la 699.4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat.

În timp ce Consiliul de Administrație lua măsuri drastice, peste 100 de angajați ai TVR au protestat timp de o jumătate de oră în curtea instituției nemulţumiţi de decizia ANAF prin care au fost blocate conturile Televiziunii Române.

Reprezentanții TVR atrag atenția că, din cauza situației financiare, activitatea postului public ar putea fi blocată.