Breaking news

TVR News, relansat prin transmisii live în regim de breaking news

Președintele TVR, Claudiu Săftoiu a declarat pentru Mediafax că pregătește relansarea TVR News prin creșterea conținutului românesc și postul să prezinte informațiile în regim de breaking news.

tvr newsClaudiu Săftoiu are planuri mari cu canalul de știri al Televiziunii Române. După ce în 15 august 2012, Consiliul de Administrație a decis închiderea TVR Info iar pe 13 noiembrie, repornirea lui sub numele de TVR News, Săftoiu vrea relansarea acestuia în 2013.

”În privinţa TVR News vom încerca să intrăm mult mai mult pe tronsonul de conţinut românesc în partajarea frecvenţei cu Euronews, cu preluarea lucrărilor Parlamentului. Deja suntem în lucrări de instalare a unui studio TVR în Parlamentul României. Vom aveam de acolo declaraţii, vom avea reportaje live şi, puţin câte puţin, prin conexiunile pe care le avem pe fibră optică la principalele instituţii ale statului, vom putea opera din nou în regim de breaking news pe TVR News. Este un lucru sustenabil şi care se poate realiza până la jumătatea acestui an, în Televiziunea Română, în aşa fel încât să fie realizat obiectivul de educaţie a telespectatorului român, promovare a actualităţii europeane, politice, sociale şi economice pe care l-am anunţat la deschiderea proiectului TVR News – Euronews”, a declarat Claudiu Săftoiu pentru Mediafax.

Canalul de ştiri TVR News este realizat în prezent în parteneriat cu Euronews, una dintre cele mai importante televiziuni de ştiri din Europa.

TVR News difuzează în prezent conţinut jurnalistic produs preponderent de Euronews şi emisiuni informative realizate de Direcţia Ştiri a TVR.

>