Breaking news

TVR Info și-a încetat miercuri noapte, definitiv emisia

TVR info, canalul de știri al Televiziunii Române, și-a încetat emisia miercuri noapte la ora 23.59, ca urmare a deciziei Consiliului de Adminsitrație al TVR.

Decizie fără precedent în istoria Televiziunii Române. Din motive financiare, Televiziunea Publică a ajuns să-și închidă un canal național specializat pe știri.

TVR Info este de azi istorie. Claudiu Săftoiu, a decis suspendarea emisiei canalului de ştiri al televiziunii publice, TVR Info, începând cu data de 15 august 2012, de la ora 23.59.

”Situaţia financiară critică a Televiziunii Române impune luarea unor măsuri urgente de redresare economică, în lipsa lor, funcţionarea societăţii devenind imposibilă. Potrivit raportului întocmit de Grupul de lucru înfiinţat prin hotărârea Consiliului de Administraţie al TVR, misiunea TVR Info urmează a fi preluată de canalul TVR 1”, se spune în comunicatul TVR.

Minisunea TVR Info va fi preluată în mare parte de TVR 1, care va realiza breaking-news-uri pe subiectele importante, la fel ca și o televiziune de știri.

TVR Info a fost lansat pe 31 decembire 2008 ca un canal de informații utilitare. În 29 aprilie 2011, postul a fost relansat și a devenit un canal de știri naționale, cu jurnale din oră în oră, cu talk-show-uri și transmisii live d ela cele mai importante evenimente din țară și străinătate. Relansarea s-a făcut cu nunta egală dintre Prințul William și prințesa Kate.

Din 21 ianuarie 2011 și până în prezent, postul de știri TVR Info a fost condus de Carla Tompea, realizator tv venit de la TVR Iași.

Deși nu era introdus în măsurătorile oficiale și nu se știe audiența exactă, în urma unui sondaj de opinie realizat de de Public-Affairs în perioada 14-18 iulie 2012, TVR Info se clasa pe locul 4 în preferințele românilor, după Antena 3, Realitatea TV și B1 TV.

Potrivit spuselor lui Claudiu Săftoiu, Televiziunea Română are o pierdere de 145,6 milioane de euro, iar desfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, deşi dureroasă, este necesară.

Ultimele imagini difuzate de TVR info au fost în cadrul rubricii ”No Comment”, cu secvențe de la un incendiu din Londra și cu Jocurile Olimpice din capitala Marii Britanii, după care a intrat o imagine statică cu mesajul ”Revizie Tehnică”

>