Breaking news

TVR INFO, primul canal tv din România ce poate fi urmărit live din orice colţ al lumii pe iPhone şi iPad

TVR INFO, televiziunea de ştiri a românilor, devine prima televiziune din România care transmite live conţinut video pe mobil şi pe tabletă, 24 de ore din 24. Utilizatorii de iPhone şi iPad pot urmări în direct programele TVR INFO în orice colţ al lumii s-ar afla şi la orice oră, graţie noii aplicaţii pe care aceştia o pot descărca gratuit din App Store.

tvr infoAplicaţia, dezvoltată pe platforma Appscend (www.appscend.com), se poate descărca din categoria „News” a magazinului de aplicaţii Apple şi cuprinde atât programul TVR INFO live, cât şi ştiri redactate, împărţite pe nouă categorii de interes (Cultură, Actualităţi, Politică, Social, Extern, Europa, Meteo, Business şi Sport) şi actualizate la fiecare 15 minute. De asemenea, aplicaţia oferă utilizatorilor acces şi la streaming-ul postului de radio România Actualităţi.

Acesta este primul pas dintr-un proiect amplu de livrare conţinut TVR în format interactiv pe noile platforme multimedia. Mă bucur că am reuşit să facem disponibil pe iPhone şi iPad programul TVR INFO. Aplicaţia este rezultatul muncii unei echipe de profesionişti entuziaşti din Televiziunea Română. Asta a dus la costuri foarte mici şi  timp record de lansare. Mulţumim partenerilor de la Appscend, ei ne-au pus la dispoziţie o platformă puternică, dar şi uşor de utilizat. Cu noua aplicaţie TVR INFO, telefonul mobil sau tableta se pot transforma în televizor portabil. Acum puteţi viziona sau citi TVR INFO în metrou sau în concediu, la plajă. Dacă vreţi să nu fiţi deranjaţi cât timp vă uitaţi la televizor, recomandăm devierea apelurilor către căsuţa poştală. Aceasta este versiunea 1.0 (Beta) a aplicaţiei, lucrăm la îmbunătăţirea conţinutului text sau chiar video, on demand, pentru versiunea versiunea 2.0, dar lucrăm şi la o aplicaţie TVR pentru platforma Android”, declară iniţiatorul proiectului, Cristi Corobană, consilierul Preşedintelui-Director General al TVR pentru strategiile de dezvoltare a platformei web şi multimedia.

În prezent, se estimează că în România există în jur de 200.000 de utilizatori iPhone şi iPad, dar aplicaţia poate fi descărcată de către oricare dintre cei peste 100 milioane de posesori iPhone/iPad din lume. Pentru minimizarea costurilor, traficul pe reţelele 3G fiind contorizat şi plătit, se recomandă ca vizionarea TVR INFO live să fie accesată prin intermediul reţelelor wireless wi-fi.