Breaking news

TVR Info își încetează definitiv emisia pe 15 august 2012

Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a decis vineri 10 august, ca postul de știri TVR Info să se închidă definitiv  pe data de 15 august 2012.

Deși vineri se zvonea că închiderea TVR Info se va face pe 1 septembrie odată cu TVR Cultural, surse din interiorul Televiziunii Române au declarat pentru exclusivNEWS.ro că ultima emisie a postului va fi pe 15 august 2012.

Dee mai multă vreme se vehicula despre închiderea TVR Info, însă vestea oficială a picat ca un trăznet pentru întreaga echipă, iar bruma de angajați care mai rămăseseră au dat bir cu fugiții la alte televiziuni ca să nu rămână fără un loc de muncă.

Închiderea postului survine după ce o comisie formată din 27 de membrii au analizat situația TVR și au decis ca atât TVR Info cât și TVR Cultursl să se desființeze și că 1000 de angajați să fie concediați.

TVR Info a fost lansat pe 31 decembire 2008 ca un canal de informații utilitare. În 29 aprilie 2011, postul a fost relansat și a devenit un canal de știri naționale, cu jurnale din oră în oră, cu talk-show-uri și transmisii live d ela cele mai importante evenimente din țară și străinătate. Relansarea s-a făcut cu nunta egală dintre Prințul William și prințesa Kate.

Din 21 ianuarie 2011 și până în prezent, postul de știri TVR Info a fost condus de Carla Tompea, realizator tv venit de la TVR Iași.

Deși nu era introdus în măsurătorile oficiale și nu se știe audiența exactă, în urma unui sondaj de opinie realizat de de Public-Affairs în perioada 14-18 iulie 2012, TVR Info se clasa pe locul 4 în preferințele românilor, după Antena 3, Realitatea TV și B1 TV.

Conducerea TVR  spune că datoria existentă, de 133 milioane de euro, va fi achitată într-o perioadă de 7,5 ani.

>