Breaking news

TVR Info a fost reînviat sub numele de TVR NEWS, cu ajutorul EuroNews

Din 15 noiembrie, TVR Info a fost reactivat la doar trei luni de la trecerea pe line moartă, însă acum se numește TVR NEWS și este realizat în parteneriat cu EuroNews.

CNA a aprobat pe 13 noiembrie schimbarea numelui TVR Info în TVR NEWS, iar din 15 noiembrie noul canal de știri al Televiziunii Române a început să emită.

Canalul de ştiri TVR News este realizat în parteneriat cu Euronews, una dintre cele mai importante televiziuni de ştiri din Europa.

TVR News va avea grafică proprie și va difuza conţinut jurnalistic produs preponderent de Euronews şi emisiuni informative realizate de Direcţia Ştiri a TVR.

Televiziunea Română îşi continuă misiunea de a oferi publicului informaţie relevantă, promptă şi corectă în legătură cu evenimentele importante interne şi externe. Prin promovarea principiilor şi a valorilor jurnalistice ale Euronews, ne dorim ca telespectatorii români să fie conectaţi la actualitatea şi realităţile europene, necesare oricărui cetăţean al Uniunii Europene ”, declară Claudiu Săftoiu, Preşedinte-Director General al TVR.

Grila TVR News va conţine jurnale de ştiri şi emisiuni magazin preluate de la Euronews şi difuzate pe parcursul întregii zile, dar şi un program propriu de ştiri, difuzat în intervalul 16.00-16.10, pe format Euronews, fără prezentator. Jurnalele Euronews vor fi transmise în engleză, iar rubricile şi emisiunile magazin vor fi subtitrate în limba română.

TVR News va prelua principalele programe informative ale TVR 1 – Telejurnalele de la orele 07.00, 08.00 şi 20.00 -, iar după încheierea campaniei electorale, va difuza şi emisiunea Prim-plan, simultan cu principalul canal al televiziunii publice. La TVR News, telespectatorii pot urmări, de la ora 19.00, simultan cu TVR 1, emisiunea Ora de business.

Programele TVR News vor fi realizate exclusiv cu resursele tehnice şi umane existente, prin reorganizarea fluxului de lucru.

TVR spune că parteneriatul dintre cele două instituţii media nu presupune costuri pentru Televiziunea Română.

Practic închiderea TVR Info la 15 august nu a fost decât o manevră de a reorganiza canalul de știri prin eliminarea colaboratorilor și prin transformarea postului într-unul anost la fel cum era înainte de rebrănduirea din 2011.