Breaking news

TVR îi aduce un omagiu actriţei Florina Cercel

Televiziunea Română regretă dispariţia actriţei Florina Cercel şi îi aduce un respectuos omagiu printr-o serie de producţii dedicate impresionantei activităţi artistice cu mai mult de o sută de roluri în teatru şi film.

Cu peste 50 de ani de carieră, Florina Cercel va rămâne în amintirea publicului prin rolurile impecabile din piese de teatru, filme şi momente artistice memorabile, multe păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române.

De la ora 22.10, TVR 1 a programat, sub genericul Teatru Naţional de Televiziune, spectacolul Vassa Jeleznova de M. Gorki, în regia Ion Cojar. O producţie în care marea actriţă face un rol impresionant pentru care, în 1990, a primit premiul UNITER pentru „Cea mai bună interpretare feminină”.

Florina Cercel şi-a legat numele nu doar de scena teatrului şi lumea filmului, ci şi de platourile Televiziunii Române, unde a fost invitată de nenumărate ori şi unde a prezentat emisiuni, cum a fost şi celebrul Album duminical (1974 – 1977).

Dialogul dintre Florina Cercel şi Iuliana Marciuc de la Confesiuni poate fi urmărit astăzi, 30 iulie, la TVR 2, de la ora 16.55 şi la TVR Internaţional, de la ora 17.30.

O poveste nespusă despre teatru şi destin care o are ca protagonistă pe Florina Cercel poate fi urmărită miercuri, 31 iulie, la TVR 2, de la ora 16.55 şi de la ora 17.30, la TVR Internaţional.

Miercuri, 31 iulie, TVR 3 a programat, de la ora 19.00, Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol distins cu numeroase premii, în care o vom revedea pe regretata artistă alături de Marius Bodochi, Gabriela Butuc, Viorel Păunescu, Irina Bârlădeanu, Marius Gâlea.

Televiziunea publică păstrează în arhiva sa adevărate bijuterii teatrale, Florina Cercel dând viaţă multor personaje în spectacole şi filme precum: Explozie întârziată de Paul Everac, Lumini şi umbre (concept de Titus Popovici), O trilogie antică (regie Andrei Şerban), Roşcovanul (regia Francisc Munteanu), Ultima haltă în paradis de Valentin Nicolau (regia Alexandru Tocilescu), Micul infern de M. Ştefănescu (regia Marietta Sadova) etc.

>