Breaking news

TVR dă start înscrierilor la Selecția Națională Eurovision 2013

În acest an, în premieră pentru România, TVR implică studiourile teritoriale în preselecţie la Selecția Națională Eurovision 2013.

Selectia Nationala EurovisionDe mâine, TVR dă startul al înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2013. Astfel că de luni, compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2013 o pot face până cel târziu pe data de 3 februarie.

În acest an preselecțiile se vor desfășura la Studiourile Teritoriale ale TVR, vor fi două semifinale iar finala se va organiza la București pe data de 9 martie.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), precum şi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, cu menţiunea „Pentru selecţia naţională Eurovision 2013” înscrisă pe plic.

Etapele desfăşurării selecţiei sunt următoarele:

  • 14.01 – 03.02: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor la Registraturile studiourilor TVR);
  • 06.02 – 14.02: preselecţia (piesele vor fi interpretate pe negativ, în faţa juriului), după cum urmează:

ü  6 februarie – Iaşi

ü  8 februarie – Cluj

ü  10 februarie – Timişoara

ü  12 februarie – Craiova

ü  14 februarie – Bucureşti

  • 18.02: anunţarea pieselor care vor intra în concurs (minim 24, maxim 28)
  • 23.02: Semifinala 1 (12-14 piese);
  • 24.02: Semifinala 2 (celelalte 12-14 piese);
  • 09.03: Finala Naţională (cele 12 piese rămase în concurs în urma semifinalelor).

Am decis, anul acesta, să facilităm accesul cât mai multor artişti şi compozitori la selecţia naţională pentru Eurovision. Aşa a apărut ideea implicării studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot înscrie şi unde au şansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, în felul acesta, să motivăm compozitorii şi interpreţii aflaţi la început de drum şi să descoperim noi talente. În plus, în felul acesta ne asigurăm că interpreţii pot susţine live piesa aleasă, juriul ascultând de la început melodiile cântate aşa cum vor fi prezentate în concurs”, a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate de luni, 14 ianuarie, pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.

Euvovision 2013 se va organiza la Malmo în Suedia, după ce Loreen, a câștigat ediția din 2012,  într-un mod categoric, acumulând 372 de puncte în finala internațională de la Baku.