Breaking news

TVR Cultural difuzează un documentar aniversar despre dirijorul George Georgescu

TVR Cultural vă invită să urmăriţi miercuri, 12 septembrie, de la ora 21.30, în ziua aniversării maestrului George Georgescu (n. 12 septembrie 1887 – d. 1 septembrie 1964), un documentar dedicat celor 125 de ani care se împlinesc anul acesta de la naşterea sa.

George Georgescu a urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, continuând studiul violoncelului la Şcoala Superioară de Muzică din Berlin.

În urma unui accident, renunţă la cariera de violoncelist şi, la îndemnul cunoscutului dirijor Arthur Nikisch, începe studiul artei dirijorale.

A fost iniţiatorul şi apoi, patru decenii, conducătorul Filarmonicii din Bucureşti, o epocă de neuitat ce poate fi definită drept „Epoca Georgescu”, în care orchestra Filarmonicii din Bucureşti a cunoscut deplina maturitate, ajungând la rangul marilor orchestre internaţionale.

Maestrul George Georgescu a fost un dirijor cu un repertoriu uriaş, toţi marii compozitori ai ultimelor trei veacuri găsindu-şi locul în programele acestui artist al timpului său, de la Bach şi Beethoven la Stravinski şi Dukas, până la Enescu şi Shostakovich.

Descoperiţi personalitatea marelui dirijor român urmărind filmul realizat de Cătălin Sava sub genericul „George Georgescu – 125 de ani de la naştere”, documentar care va fi difuzat de TVR Cultural miercuri, 12 septembrie, de la ora 21:30.