Breaking news

TVR concediază 1.000 de angajați și desființează câteva canale tv

De la 1 septembrie, TVR va concedia aproximativ 1.000 de angajați și va renunța la câteva canale pe care le deține în portofoliu. Măsurile fac parte din planul de redresare financiară al Televiziunii Române.

Toamna vine cu vești proaste pentru angajații Televiziunii Naționale. Aproximativ 1.000 dintre aceștia vor fi concediați. Posturile de conducere care se vacantează de la 15 august, vor fi desființate de către Consiliul de Adminsitrație.

Vom reduce organigrama de conducere. Ceea ce s-a întâmplat în televiziune s-a întâmplat şi în ministere – o organigramă uriaşă cu salarii mari, angajări şi cheltuieli nesăbuite. Sunt oameni în televiziune cu vechime zero şi cu 70 de milioane (n.r. – lei vechi) pe lună”, a declarat Lucia Hossu Longin pentru ziarul Bursa.

Acest plan de redresare financiară al Televiziunii Publice, este conceput de o comisie alcătuită din 27 de persoane și formată din reprezentanţi ai conducerii instituţiei şi experţi din afara ei.

Tot din motive financiare, TVR va fi nevoită să închidă câteva posturi tv naționale.  Sunt luate în calcul pentru desființare: TVR 3, TVR Cultural și TVR Info.