Breaking news

TVR CINEMA, martor la succesul piesei „Faust”, la Bruxelles

TVR CINEMA prezintă duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR CULTURAL, documentarul dedicat turneului la Bruxelles cu spectacolul „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete.

Ilie Gheorghe (în rolul lui Faust) şi Ofelia Popii (în rolul lui Mefisto) evoluează alături de peste o sută de actori şi de muzicieni în magistrala viziune regizorală a lui Silviu Purcărete asupra celebrei capodopere dramatice “Faust” de J.W. Goethe.

Concepţia scenografică a lui Helmuth Stürmer, costumele realizate de Lia Manţoc şi compoziţiile muzicale semnate de Vasile Şirli s-au contopit într-o experienţă teatrală unică la Hala Tour & Taxis din Bruxelles.

Pus în scenă pentru prima dată în capitala culturală europeană a anului 2007, Sibiu, şi având o prezenţă marcantă la cel mai mare festival de teatru din lume, cel de la Edinburgh (2009), spectacolul a ajuns în luna octombrie a anului trecut şi în centrul politic al continentului, la Bruxelles.

Printre spectatorii aflaţi în sala teatrului bruxellez la ultima dintre reprezentaţiile trupei Teatrului National “Radu Stanca” s-a numărat şi Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Mesajul său, precum şi interviuri cu actorii din rolurile principale şi cu alte personalităţi importante prezente la spectacol puteti urmări în documentarul “Faust la Bruxelles”, semnat de Sanda Vişan şi difuzat de TVR Cultural, duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00.