Breaking news

TVR, B1 și alte 5 televiziuni riscă să își piardă licența din cauza amenzilor

Șapte televiziuni naționale riscă să rămână fără licențele de emisie din cauza amenzilor acordate de CNA și neachitate în ultimele șase luni.

tvrTVR, B1 TV, România TV, Realitatea TV, OTV, Prima TV și  The Money Channel riscă să își piardă licența de emisie din cauza amenzilor primite  de la CNA și neachitate.

CNA nu glumește și a decis să le transmită un avertisment dur televiziunilor în cauză.

Dacă până marțea viitoare nu vor face dovada plății amenzilor, CNA va decide suspendarea licenței de emisie a celor șapte posturi tv.

Propunerea a fost făcută în ședința de joi, 17 ianuarie, în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului. Aceasta prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Dintre cele șapte televiziuni aflate în situația de a rămâne fără licență, Prima TV are cea mai mare amendă de achitat în cuantum de 100.000 de lei. România TV are de plată 90.000 de lei, TVR – 85.000 lei, Realitatea TV – 67.000 lei, OTV – 50.000 lei iar B1 și Money Channel câte 5.000 de lei.

>