Breaking news

TVR, amendat de CNA cu 700 de milioane pentru că nu a prezentat caseta martor cu emisia TVR Moldova

CNA a amendat marți, TVR, cu suma de 70.000 de lei, pentru că nu a prezentat caseta martor a emisiei TVR Moldova din data de 7 februarie 2014, când Stelian Tănase a dat ordin să întrerupă emisia pentru a cenzura documentarul Moștenirea Clandestină.

tvr amenda cnaConsiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința de marți, să aplice o amendă de 70.000 de lei Televiziunii Române pentru că a refuzat să prezinte caseta martor cu emisia TVR Moldova din data de 7 februarie 2014.

Caseta martor a fost făcută pierdută de către actuala conducere a TVR, pentru a nu exista dovada întreruperii emisiei TVR Moldova, la solicitarea lui Stelian Tănase, pentru a cenzura documentarul Moștenirea Clandestină, realizat de Monica Ghiurco.

Irina Radu, director de programe al TVR spus în fața membrilor CNA că nu s-a monitorizat emisia TVR Moldova, în acea săptămână din motive tehnice și că poate pune la dispoziția Consiliului doar copia playlist-ului.

Potrivit legii audiovizuale, toate televiziunile din România, indiferent că sunt private sau de stat, au obligația să înregistreze emisia zilnică a canalului tv și să păstreze caseta martor minim 30 de zile. Din acest motiv s-a aplicat amenda.

Narcisa Iorga, membru CNA a propus o amendă de 100.000 de lei, precizând că: Domnul Stelian Tănase este directorul interimar al televiziunii publice. La o televiziune privată poate că directorul are responsabilitate editorială. La televiziunea publică nu are. Faptul că directorul interimar a oprit din emisie un documentar, după ce acesta era aprobat de responsabilul editorial, are un singur nume: cenzură. Cred că declarația președintelui e arhisuficientă, a recunoscut că a oprit din emisie un documentar deși nu avea dreptul. Îmi mențin amenda de 100.000 de lei și consider agravantă situația de neprezentare a unei copii la o lună de zile.

Numai că amenda o vor plăti tot românii prin taxa lunară către TVR, iar Stelian Tănase scapă basma curată pentru că a oprit emisia TVR Moldova și pentru că a cenzurat documentarul Moștenirea Clandestină.

CNA a votat în ședința de marți, la propunerea lui Christian Mititelu, realizarea unui raport de monitorizare asupra documentarului Moștenirea clandestină.