Breaking news

TVR alocă 200.000 de euro pentru participarea la Eurovision 2013

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat un buget de 200.000 de euro pentru organziarea și participarea României la Eurovision 2013, în Suedia.

eurovision song contest 2012Responsabil de organizarea Selecției Naționale Eurovision România 2013 a fost numit Dan Manoliu, șeful departamentului Divertisment din TVR.

Săptămâna viitoare urmează să se anunțe calendarul desfășurării Selecției Naționale, a cărei finală va fi în luna februarie.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a aprobat, în şedinţa din 28 noiembrie 2012, participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

În acest an vor participa la concurs doar 39 de țări, întrucât cinci țări precum Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Portugalia, Slovacia, şi Turcia, au anunţat că nu vor participa la ediţia din acest an a Eurovision. Dacă primele patru țări au invocat motive financiare, Turcia nu participă pentru că nu îi convin regulile de televoting, modificate prin introducerea juriului de specialitate, la recomandare favoritelor concursului: Spania, Italia, Germania Franța și Anglia.

Drept urmare în 2013 la Eurovision vor participa 39 de țări și anume: Albania, Austria, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Denemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania , Macedonia, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

În prezent, EBU reuneşte 74 de televiziuni din 56 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Concursul Eurovision 2013, se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în data de 14 și 16 semifinalele iar pe 18 mai marea finală internațională.

>