Breaking news

TVR a obținut un milion de euro pentru reabilitarea clădirii Studioului Teritorial de la Cluj

Televiziunea Română va reabilita sediul Studioului Teritorial TVR Cluj printr-o finanțare obținută în cadrul apelului de proiecte PNRR aferent componentei C5 – Valul renovării. Cererea a fost depusă de TVR prin intermediul Serviciului de Finanțări Alternative, recent înființat și a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraței.

„Mă bucur că am reuşit să accesăm, în premieră pentru Televiziunea Română, fonduri europene pentru reabilitarea clădirii primită în urmă cu aproape 15 ani pentru a fi sediul TVR Cluj, în cuantum de aproape un milion de euro. Această reuşită e un prim pas dintr-un proiect mai larg pe care l-am demarat când mi-am început mandatul”, a precizat Dan-Cristian Turturică.

Imobilul, situat în Cluj-Napoca, pe strada Meziad, este singura clădire aflată în proprietatea Televiziunii Române. Conform proiectului, clădirea va beneficia de lucrări de reabilitare termică, un prim pas pentru amenajarea noului sediu al Studioului Teritorial TVR Cluj.

Conducerea TVR are în vedere, pe termen mediu și lung, construcția unui nou studio, cu dotări de ultimă generație, în incinta imobilului care va beneficia de reabilitare prin PNRR.

„Managementul instituției face eforturi pentru a identifica surse de finanțare în vederea reabilitării infrastructurii și retehnologizării TVR, pentru a moderniza și efecientiza această instituție în ansamblu, inclusiv Studiourile Teritoriale, mai ales după o lungă perioadă în care astfel de proiecte au trenat”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Președinte-Director General al SRTv.

Proiectul face parte dintr-o strategie amplă de dezvoltare și retehnologizare a Televiziunii Române, care vizează Studiourile Teritoriale și pe cele de la București. Acest demers curpinde și alocările bugetare aprobate de Consiliul de Administrație al SRTv pentru modernizarea echipamentelor, un efort financiar menit să aducă tehnica de producție la standardele actuale.

TVR Cluj este cel mai mare şi mai vechi studio regional al Televiziunii Române și oferind programe de informare, educație și divertisment 24 din 24 de ore pe zi.​

>