Breaking news

TVR a făcut praf finala Eurovision 2014. Zero transparență la juriu, iar câștigătorii anunțați în stil Mamaia 50

O finală mai proastă nici că putea organiza TVR la Brașov, pentru a comemora defunctul Cerb de Aur. De toate a avut finala națională, însă a lipsit show-ul și piesele de calitate.

eurovision 2014 romania finalaTVR a reușit în mod incredibil să-și bată joc și de finala Eurovision România 2014. A amestecat Eurovisionul cu Cerbul de Aur și a presărat deasupra praf de stele de la Festivalul Mamaia 1900 toamna.

Încropeala făcută de TVR la Brașov pe repede înainte și pe o foame de bani care miroase a faliment, din cauza celor 150 de milioane de euro datorii, nu a fost deloc pe placul românilor. Doar 16236 de apeluri au fost înregistrate pentru cei 12 concurenți, deși tariful a fost de doar 0,30 eurocenți plus TVA. Pe semne că finaliștii s-au votat între ei și au pus rudele să dea SMS.

După ce a amestecat prezentarea grilelor TVR 1 și TVR 2, cu amintiri din epoca Cerbul de Aur, cu prezentarea ”vedetelor” aduse de Stelian Tănase, dar și a concurenților, în stil de generic de telenovelă, TVR ne-a dat cu tifla în nas. Pe nepusă masă, exact ca în anii 50 la Festivalul Mamaia, președintele juriului Eurovision, Mădălin Voicu a venit pe scenă și a spus că Paula și Ovi merg la Copenhaga. Lipsă totală de transparență din partea juriului. Până anul trecut, după ce se afișa rezultatul televotingului care are o pondere de 50%, fiecare membru al juriului venea pe scenă și anunța cui dă puncte și apoi se cumulau cele două clasamente –  juriu+televot și se afla ierarhia finală și câștigătorul. sec și fără suspans, Mădălin Voicu a spus că Paula și Ovi sunt câștigătorii.

Singurul moment de suspans, dar cam tragic, a fost oferit de Alexandra Cepraga, membru în juriu, care nici n-a pus bine piciorul pe scenă că a și căzut, destul de rău, se pare și a ajuns cu salvarea la spital.

Alt lucru care nu a fost deloc în regulă, este că TVR a decis ca același juriu care a ales cele 12 finaliste, tot el să și jurizeze finala.

Juriul de specialitate a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes – dirijor, orchestrator, compozitor şi actor comic israelian originar din România, compozitorul şi clăparul Bobby Stoica, respectiv preşedintele juriului, muzicianul Mădălin Voicu.

Cu 12 puncte din partea juriului şi 10 de la public, Paula Seling și Ovi, cu piesa Miracle, s-au clasat pe primul loc și merg la Copenhaga să reprezinte România la Eurovision.

clasament eurovision romania 2014