Breaking news

TVR a dat lovitura. Emisiunea ‘Câștigă România !’, de la TVR 2, selecționată la Eurovision Creative Forum

loading...

Pentru prima dată în istorie, o producție TVR intră în competiția organizată de European Broadcasting Union. Emisiunea ‘Câștigă România !’, de la TVR 2, a fost selecționată la cea de-a 12-a ediție a Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), o premieră absolută în istoria Televiziunii Române.

Virgil Iantu Castiga Romania2Producția, prezentată de Virgil Ianțu, face parte din cele 20 alese de juriu — Format Core Group—, din totalul de 80 de formate înscrise în competiție.

Efortul echipei emisiunii TVR 2 este astfel recunoscut la cel mai înalt nivel și confirmă succesul de care se bucură printre telespectatori, care fac din ‘Câștigă România !’ un format unic pe piața media din țara noastră.

Acest succes vine după ce emisiunea a stârnit interes și peste ocean. Producătorul de televiziune american Tim Crescenti a fost impresionat de formatul local ‘Câștigă România’și nu a stat prea mult pe gânduri, venind în studiourile Televiziunii Române unde a înregistrat deja un episod pilot în limba engleză pentru varianta pentru export — ‘To Win Your Country’.

‘Am crezut de la început în acest format, pentru că are un potențial foarte mare și nu doar pentru noi, românii. Am văzut că există dorință din străinătate de a prelua acest format, și a mai venit încă o surpriză — selecția la EBU Eurovision Creative Forum’, a declarat Virgil Ianțu, prezentatorul show-ului. ‘Am fost sunat chiar în ultima zi de filmare a primului sezon și am fost anunțat că din 80 de formate trimise de televiziunile publice au rămas 20, printre care și ‘Câștigă România !’. În septembrie, la Berlin, vor fi premiate cele mai bune formate dintre cele 20 selectate dar, până atunci, orice s-ar întâmpla acolo, satisfacția mea este că, după doar un sezon, ‘Câștigă România ! ‘ are succes’, a mai declarat vedeta TVR.

Producțiile selecționate vor fi prezentate în cadrul evenimentului, un adevărat festival al creativității media. Lansat în anul 2006, Eurovision Creative Forum este organizat de EBU, prin Eurovision TV în colaborare cu televiziunea publică germană ZDF, cu sprijinul Eurovision Formats Core Group. Evenimentul oferă membrilor European Broadcasting Union oportunitatea de a prezenta și viziona cele mai recente și inovatoare formate de programe, pentru a-și dezvolta potențialul creativ în această zonă.

Ediția 2017 va avea loc în luna septembrie, la Berlin, când delegații prezenți la eveniment vor vota cele mai bune formate, iar premiile vor fi decernate în cadrul 3 Best Awards Ceremony.

Lansat în 17 aprilie la TVR 2, ‘Câștigă România !’ este un concurs de cultură generală despre România, într-un format nou dezvoltat de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, care își propune educarea telespectatorilor, în acord cu misiunea publică a TVR.

De luni până joi, de la ora 20.00, Virgil Ianțu este gazda concurenților care se întrec în cunoștințe despre România. Întrebările se referă doar la țara noastră și cuprind o paletă largă de subiecte, despre istoria și frumusețile României.

89 de concurenți dintre cei peste 500 de participanți la castingurile organizate de TVR și-au testat cunoștințele generale în platoul emisiunii ‘Câștigă România !’, care a fost urmărită, în primul sezon, de peste 2,2 milioane de telespectatori (reach cumulat*).

* reach cumulat reprezintă numărul persoanelor care au urmărit cel puțin 15 minute din oricare dintre edițiile difuzate (până joi, 15 iunie).

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>