Breaking news

TVR a anunţat data la care emisiunea Vedeta Populară revine pe micul ecran

Profesori, economişti, ingineri, studenţi şi elevi la şcoli de muzică şi nu numai au participat la preselecţiile pentru sezonul 5 al emisiunii Vedeta populară de la TVR 1.

Timp de două săptămâni, echipa emisiunii a călătorit în marile oraşe ale ţării – Sibiu, Cluj Napoca, Bistriţa, Iaşi, Craiova şi Bucureşti – unde i-au ascultat pe toţi cei dornici să intre în competiţia lansată de Iuliana Tudor. Dintre aceştia, 45 vor avea ocazia să arate că pot avea un drum în folclorul românesc începând din 29 martie, când debutează sezonul cu numărul 5 Vedeta populară.

„Preselecţiile pentru sezonul 5 s-au încheiat. Mă bucur să descopăr pentru a cincea oară personaje diverse, proaspete, interesante, cu foarte mult talent şi, poate cel mai important, dorinţa de a urca pe scenă şi de a convinge juriul şi publicul că-şi merită locul. De la adolescenţi de 16 ani, până la octogenari, fiecare dintre cei aleşi va aduce cântece dintre cele mai frumoase şi valoroase, precum şi poveşti de viaţă care să ne inspire şi să ne emoţioneze deopotrivă. Sunt nerăbdătoare să începem sezonul 5 Vedeta populară, care va debuta la TVR 1 pe 29 martie, la ora 21.00”, mărturiseşte Iuliana Tudor.

„Suntem la al cincilea sezon şi constat cu încâtare că interesul pentru concursul dedicat talentelor din muzica populară românească este la fel de mare. Au venit să ne întâlnească şi să îşi pună la încercare vocea şi cunoştinţele despre folclor români din toate zonele ţării şi cu preocupări în domeniile cele mai variate. Unii ne-au impresionat cu repertoriul, alţii cu vocea, alţii cu poveştile de viaţă. Abia aşteptăm să îi aducem în faţa telespectatorilor, să îi cunoască şi să îşi aleagă favoriţii”, a declarat Elise Stan, realizator TVR şi membru al juriului Vedeta populară.

Concurenţi de toate vârstele îmbracă straie populare din regiunile istorice ale ţării şi urcă pe scenă pentru a dovedi că pot deveni Vedeta populară. Iuliana Tudor îi provoacă să dea proba talentului lor în faţa întregii ţări duminica, de la ora 21.00, la TVR 1.

Vedeta populară, patru sezoane de succes

După patru sezoane, Vedeta populară a devenit una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite emisiuni tv din România. Garanţie pentru folclorul de calitate şi continuator al tradiţiilor, emisiunea de divertisment a TVR 1 a devenit scenă şi rampă de lansare pentru românii talentaţi. Alexandra Chira, din Sălaj, este câştigătoarea primului sezon Vedeta populară, difuzat în 2017. Un an mai târziu, două sezoane ale concursului dedicat talentelor din muzica populară românească au fost câştigate de Cătălina Rotaru, reprezentând Bucovina – cea de-a doua ediţie şi Mihai Teacă, din Braşov şi bistriţeanul Vlăduţ Sărmaş – în al treilea sezon. În 2019, olteanca Simona Alexandru a cucerit publicul şi juriul emisiuniiadjudecându-şi marele premiu şi titlul Vedeta populară. Finalele concursului au clasat, de fiecare dată, TVR 1 în topul celor mai urmărite posturi tv, telespectatorii aşteptând cu nerăbdare să afle care sunt cei mai talentaţi interpreţi de folclor de la noi, confirmaţi la Vedeta populară.

>