Breaking news

TVR 2 transmite filmul ”431 Abataj”, ce relatează tragedia din 2008 de la mina Petrila

Miercuri, 27 octombrie, de la ora 20.00, în cadrul emisiunii Dincolo de hartă, TVR 2 va difuza, în premieră, filmul documentar „431 Abataj” realizat de Gabriel Geamănu.

Mina PetrilaEste un material tulburător despre victimele accidentului de la mina Petrila din 15 noiembrie 2008. La aproape doi ani de la tragedie, pentru prima oară, minerii au acceptat să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat atunci. Filmul lui Gabriel Geămanu aduce mărturii copleşitoare ale supravieţuitorilor accidentului minier, dar şi destăinuiri ale familiilor celor decedaţi. Rănile nu s-au vindecat, dar oamenii au acceptat să vorbeasca echipei TVR, în premieră, despre această tragedie.

„Am simtit nevoia să fac acest film în memoria minerilor dispăruţi în accidente minier,e dar şi pentru cei care au supravieţuit. Am mers în Valea Jiului pentru a vorbi cu nişte oameni marginalizaţi, care trăiesc în sărăcie şi care devin subiect de presă numai când se revoltă sau mor în accidente „spectaculoase”. În rest, minerii sunt uitaţi cu totul”, a declarat Gabi Geamănu, realizatorul filmului.

Emisiunea Dincolo de hartă cuprinzând filmul documentar „431 Abataj” va fi transmisă în reluare la TVR 2 sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 18.30.