Breaking news

TVR 2 continuă campania națională „AŞA-I ROMÂNUL”

loading...

Campania „AŞA-I ROMÂNUL”, difuzată zilnic, la TVR 2, continuă în această săptămână cu alți șase eroi.

În această săptămână vor fi prezentați zilnic, șase români celebri și anume: un speolog, un păpușar, un cardiolog, un biolog, un inventator și un proprietar de pensiune.

Luni 2 iulie : Mihai Baciu (speolog) Este probabil cel mai bun speolog – scufundător în mediul subteran din România. Printre recordurile sale se numără acela de a fi singurul român care a reușit să traverseze întreaga peșteră scufundată de la Isverna, în județul Mehedinți. În afara țării a participat la expediții de explorare a peșterilor puțin cunoscute din Laos, în cadrul unei echipe franco-române, parcurgând 10 km de galerii, dintre care mai mult de jumătate inundate și a întocmit hărți care au intrat în patrimoniul internațional.

Marţi 3 iulie: Ana Ponta (păpuşar) Spune despre ea că nu se pricepe la afaceri. Se pricepe doar la păpuși. Păpușile ei făcute din câlți și panglici. Mici suflete tăcute care spun povești… ce trăiesc prin povești. Satinuri și brocarturi, ciucuri în toate culorile pâmântului așteaptă pe rafturi sau în sertare să se transforme. Ea știe cel mai bine cum se fac pisicile perfide cu ochi obraznici, şoriceii umpluți cu levânțică sau păpușa cât un stat de copil ce-ți taie respirația.

Miercuri 4 iulie: Ion Ţintoiu (cardiolog) Este medic, cardiolog, profesor și… general în armata română. De 40 de ani face tot ce îi stă în putință să salveze vieți. Este recunoscut  ca un excelent diagnostician, empatic, dăruit meseriei. La ușa cabinetului său este veșnic coadă, dar el nu pleacă până nu consulta și ultimul pacient. Scrie articole și își face timp pentru cercetare în domeniul cardiologiei. Mulți dintre români îi datorează viața. Este iubit și invidiat în egală măsură.

Joi 5 iulie: Maria Pop (biolog) E născută în Maramureșul istoric, undeva la poalele muntelui Gutâi. Spune despre plantele de pe văile Marei și Izei că sunt altfel decât cele din restul țării. Bunica și mătușa au învațat-o de mică să vorbească cu plantele… şi așa a descoperit că, împrietenindu-se cu ele, își poate ajuta familia, prietenii și semenii atunci când sunt bolnavi. Deși ar fi putut trăi oriunde in lumea largă a ales să-și trăiască dragostea și bucuria în grădina plină cu flori și plante de leac de la poalele muntelui Gutâi.

Vineri 6 iulie: Marian Ilie (inventator) De când se știe este radioamator și…inventator tot amator. A construit după planurile sale o turbină eoliană care produce curent electric pentru alimentarea unei gospodării. Pentru că ”invenția” lui funcționează cu rezultate remarcabile, este convins că, datorită costurilor scăzute, tot mai mulţi români vor dori să aibă în propria curte o turbină eoliană.

Sâmbătă 7 iulie: Rozalia Anghel (proprietar de pensiune) În pod are un cufăr plin cu  rețetare, reviste și cărți de bucate.Le știe pe de rost. A învățat de la mama și de la bunica ei, că tot ce ține de bucătarie este aproape o știință. Orice pui pe masă trebuie sa fie gustos şi sănătos. Dacă ţi-a surâs norocul şi ai şi rubarbă, atunci te poţi apuca şi de afaceri. Se întâmplă la Criț, în județul Brașov.

Din 25 iunie 2012, campania Televiziunii Române „AŞA-I ROMÂNUL” îi aduce în atenţia publicului larg pe acei oameni necunoscuţi care influenţează în bine destinele semenilor lor, dar despre care se ştie foarte puţin pentru că reuşita lor nu se include în zona “senzaţionalului”.

 

 

 

loading...