Breaking news

TVR 1 va difuza producţia sud-coreeană, “Secretul lui Nok-Du”

Cel mai nou serial coreean de la TVR 1 spune povestea unui tânăr care pătrunde într-un univers exclusiv feminin şi a unei fete care refuză să se supună regulilor impuse de societatea vremii. Din 14 iulie, de luni până vineri, de la ora 16.50.

„Secretul lui Nok-Du” (THE TALE OF NOK-DU, Coreea de Sud), o producţie a anului 2019 având la bază o serie de animé-uri coreene (manhwa) de mare succes în rândul tinerilor, este propunerea TVR 1 pentru după-amiezile de vară. Serialul este povestea plină de suspans și răsturnări de situație a unui tânăr care pătrunde într-un univers exclusiv feminin şi a unei fete care refuză să se supună regulilor impuse de societatea vremii. Le aflăm secretele din 14 iulie, de luni până vineri, la 16.50, la TVR 1.

În Asia, serialele ce au ca inspirație animé-uri (manga sau manhwa – varianta sud-coreeană) se bucură, în ultimii ani, de o mare popularitate. Zeci de producții de acest gen au fost realizate în ultima decadă, fiind favoritele publicului tânăr. Serialul „Secretul lui Nok-Du” a fost distins la Gala 2019 KBS Drama Awards, desfășurată pe 31 decembrie, cu premii de excelență pentru cei doi actori principali (Jang Dong-Yoon și Kim So-Hyun), cu premiul pentru debut actoricesc (Kang Tae-Oh), premiul pentru cea mai bună tânără actriță (Park Da-Yeon) și premiul pentru cel mai bun cuplu de actori (Jang Dong-Yoon și Kim So-Hyun). După succesul înregistrat în Coreea de Sud, „Secretul lui Nok-Du” a fost difuzat în Taiwan, Thailanda, Indonezia, Japonia, Singapore, Philippine, Myanmar, Hong Kong, iar din luna iunie a acestui an, telespectatorii din Marea Britanie, Spania și Franța îl pot vedea pe plarforma Netflix. Românii urmăresc în premieră aventurile lui Nok-Du și ale frumoasei Dong-Ju, la TVR 1, de luni până vineri, de la ora 16.50, începând din 14 iulie.

Povestea lui Nok-Du, spadasin și… văduvă

Jeon Nok-Du (Jang Dong-Yoon), un spadasin priceput şi inteligent, trăieşte pe o insulă împreună cu tatăl său, Jung Yoon-jeo şi fratele mai mare, Jeon Hwang-tae, în timpul dinastiei Joseon. Tot acolo mai locuiesc maestrul său, Hwang Jan-gun şi micuţa Aeng-du (Park Da-Yeon), fiica acestuia. Fetiţa e convinsă că se va căsători cu Nok-Du, întrucât acesta îi promisese că o va lua de soţie dacă tatăl ei îl va învăţa artele marţiale.

Nok-Du şi-a dorit dintotdeauna să plece la oraş, să-şi câştige traiul şi faima, însă, din motive necunoscute lui, tatăl nu i-a permis să studieze sau să meargă pe continent.

Într-o zi, familia îi e atacată de un grup de asasini. Nok-Du ajunge la timp pentru a ajuta la doborârea acestora, însă, înainte de a-l ucide ultimul, e oprit de tatăl său. Hotărât să afle de ce au fost atacaţi, Nok-Du îşi lasă fratele rănit în grija maestrului Hwang şi pleacă pe urmele fugarului. După plecarea lui, cei rămaşi sunt uimiţi să afle că asasinii erau femei…

Ajuns la oraş, Nok-Du împiedică, fără intenţie, o tentativă de omor asupra Regelui Gwang-Hae. Este chemat la palat pentru a fi interogat, împreună cu Dong Dong-Ju (Kim So-Hyun), cea care încercase să tragă cu arcul asupra Regelui. Graţie abilităţilor lui Nok-Du, cei doi sunt eliberaţi.

Nok-Du porneşte din nou pe urmele asasinului şi, după ce trece el însuşi printr-o tentativă de omor, la hanul în care este cazat, ajunge într-un sat locuit numai de femei, cunoscut drept „satul văduvelor”. Pentru a afla de ce i-a fost atacată familia, Nok-Du se deghizează în femeie şi intră în sat. Aici, o întâlneşte din nou pe Dong Dong-Ju, pregătită pentru a deveni curtezană. Tânăra devine în scurt timp confidenta „doamnei Kim Nok-soon”, „văduva” recent sosită în sat. Niciunul dintre ei nu bănuiește ce secrete le vor fi dezvăluite în viitorul apropiat…

>