Breaking news

TVR 1 transmite în direct partida România şi Lituania joacă în preliminariile CE de handbal masculin

Dublă decisivă pentru Naţionala masculină de handbal a României în această săptămână! TVR 1 va transmite în direct cele două partide susţinute de Naţionala de handbal masculin, care speră să revină la un campionat european după 24 de ani. Chiar dacă au început cu stângul preliminariile, cu înfrângeri la scor cu Portugalia, în deplasare şi cu Franţa, acasă, tricolorii vor lupta pentru a fi în elita handbalului masculin european.

La EURO 2020, găzduit de Austria, Norvegia şi Suedia, se califică în premieră 24 de echipe (faţă de 16 până acum). În afară de ţările gazdă, mai este calificată şi campiona europeană en-titre, Spania. În preliminarii, sunt 8 grupe, primele două echipe din fiecare grupă se califică la turneul final. Pe lângă acestea, mai merg la turneul final 4 formaţii de pe locul 3, cu cel mai bun punctaj din cele 8 grupe.

„Tricolorii se duelează cu Lituania pentru locul 3 în grupa preliminară, poziţie care ar putea da calificarea la turneul final. Sunt două meciuri de moral pentru cele două adversare, care nu au cunoscut încă gustul victoriei. România are mari probleme de efectiv cauzate de accidentări sau retrageri din naţională. Nu vor juca la Târgovişte: Popescu, Ghionea, Fenici, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Szasz, Ramba, Onyejekwe.

Nevoit să improvizeze, selecţionerul spaniol Manuel Montoya a adus mulţi jucători tineri, care s-au remarcat în Liga Zimbrilor. Cei mai mulţi tricolori – 5 – vin de la Dunărea Călăraşi. Revenirea lui Alex Siminicu la Naţională întăreşte linia de 9 metri a României şi aduce noi soluţii ofensive în această dublă de foc, în care punctele forte ale tricolorilor trebuie să fie echipa şi publicul târgoviştean”, ne-a spus Dragoş Cojocaru, jurnalistul TVR care va comenta cele două partide.

De cealaltă parte, Lituania este o echipă care vine în România cu 14 jucători care evoluează în străinătate, dar şi cu cele două staruri – interul stânga, de la Montpellier (câştigător în sezonul trecul al Ligii Campionilor) – Jonas Truchanovicius, dar şi cu uriaşul pivot Gintaras Cibulskis (2 metri şi 160 de kilograme), o adevărată forţă a naturii.

Ambele partide de handbal masculin din preliminariille EURO 2020 – România-Lituania (joi, 11 aprilie, ora 18.00) şi Lituania-România (duminică, 14 aprilie, ora 16.30) vor putea fi urmărite în direct la TVR 1, meciul de duminică fiind în direct şi la TVR HD.

>