Breaking news

TVR 1 se transformă în televiziune de știri cu talk-show-uri de dimineață până seara

Ştiri din oră în oră, tronsoane de dezbateri, emisiuni noi, dar şi ediţii în premieră ale emisiunilor consacrate – în grila postului TVR 1, din 17 aprilie.

radu tudor - tvr 1TVR 1 lansează din 17 aprilie o grilă de programe axată pe informaţie şi dezbateri, mult mai flexibilă şi adaptată intereselor telespectatorilor. Emisiuni de actualitate, ştiri, publicistică şi cultură vor defini principalul post al Televiziunii Române. Pe lângă programele deja cunoscute şi apreciate de telespectatori, noi emisiuni de actualitate se vor regăsi în grila postului TVR 1 în timpul săptămânii.

În noul format, grila de programe a TVR 1 va cuprinde, ca primă noutate – 1 Matinal, programul de dimineaţă al postului, ale cărui gazde vor fi cei mai noi membri ai echipei TVR – Maria Linda şi Dorin Chioţea. Relaxaţi, dezinvolţi, cu zâmbetul pe buze, Maria Linda şi Dorin Chioţea aduc de luni până vineri, în intervalul 07.00-10.00, un magazin alert de informaţii: de la evenimente la meteo, de la trafic la călătorii şi spectacole, de la sport la economie, cinema şi tehnologie, de la modă la sănătate şi frumuseţe.

Cea de-a doua noutate: emisiunea care prezintă evenimentele importante şi oamenii zilei, Perfect Imperfect – cu Emma Zeicescu, se difuzează, începând cu noua grilă, în intervalul 10.00 – 12.00. De luni până vineri, Emma Zeicescu îi va ţine la curent pe telespectatori cu cele mai importante informaţii ale zilei care începe.

De la Alina Stancu, telespectatorii TVR 1 vor afla ce se întâmplă Aici, acum. Dacă nu putem fi acolo unde se întâmplă evenimentele, Aici, acum le aduce la TVR 1 în intervalul 13.00 – 14.00 şi explică de ce se întâmplă.

În noua emisiune Pulsul zilei, difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, de la 18.35, Radu Tudor propune telespectatorilor TVR 1 o discuţie relaxată, pornind de la ştirile importante ale zilei. Temele momentului sunt dezbătute fără încrâncenare, fără partizanat, cu invitaţi care au ceva de spus, dar mai ales cu telespectatorii, prezenţi prin intermediul reţelelor de socializare.

Pentru după-amiezile de vineri, Mirela Nagâţ e decisă să convingă telespectatorii că o emisiune culturală poate fi altfel decât plictisitoare. De fapt, poate fi chiar… cool. LaCooltura, aflăm totul despre concerte, spectacole, artişti, expoziţii, teatre şi cunoaştem oameni excepţionali. Totul, vinerea, de la 17.30.  

Ştiri relevante, conţinut corect vor găsi telespectatorii TVR 1 şi în programele informative transmise, în noua grilă, din oră în oră. Principala emisiune informativă a zilei – Telejurnalul – îşi păstrează orele de difuzare: Telejurnal 14.00 şi 17.00 – cu Teodora Popa, Telejurnal 20.00 – cu Mihai Constantin. La fel şi Ora de ştiri, de la 23.00 – cu Mihai Rădulescu. Scurte buletine de ştiri vom putea urmări, însă, aproape la fiecare oră. În weekend, Dorina Florea prezintă Telejurnalul de 14.00 şi cel de 20.00.

România 9, cu Ionuţ Cristache, talk-show-ul de sinteză în care, alături de invitaţi puternici, sunt dezvoltate şi dezbătute teme politice, sociale şi economice, va fi difuzat la fel, de luni până joi, de la ora 21.00, în direct la TVR 1.

Tot noutate este şi tronsonul de emisiuni de la 22.30, unde vom vedea: oameni ale căror istorii merită spuse, la Izolaţi în România (luni) – reportaje unice, semnate Dite Dinesz; cum să nu devenim victime ale infractorilor, la Anchetele comisarului Antonescu (marţi), ce se întâmplă cu Banii tăi, în emisiunea cu acelaşi titlu, cu Monica Ghiurco (miercuri), cum să evităm capcanele din circulaţie, la Drum bun!, emisiune interactivă de circulaţie rutieră, cu Cristina Şoloc şi Virgil Vochină (joi) şi informaţii şi sfaturi pentru cumpărături fără capcane, la Eu, consumatorul, cu Sorin Mierlea (vineri).

Zilele de weekend aduc telespectatorilor TVR 1 emisiuni de publicistică şi travel, interviuri şi documentare, emisiuni dedicate vieţii la ţară, folclor, sănătate şi delicii culinare.

În dimineţile de sâmbătă, Sonia Argint Ionescu dă sfaturi utile la Vreau să fiu sănătos, de la ora 10.00.

Tot sâmbăta, de la 14.30, noua serie Adevăruri despre trecut ne spune istorii nostalgico-dureroase despre un trecut pe care l-am trăit mulţi dintre noi şi pe care cei de azi le ascultă ca pe ceva de neînchipuit.

Urmează, aşa cum ne-a obişnuit, Ora Regelui, de la ora 15.00, iar la 16.00, un adevărat simbol al luptei pentru păstrarea vie a memoriei româneşti, serialul Memorialul durerii, realizat de Lucia Hossu Longin, intră în programul TVR 1. Proiectul creionează cel mai dureros capitol din istoria recentă şi rămâne unul dintre cele mai puternice demersuri jurnalistice.

Emisiunea de analiză şi sinteză a politicii mondiale Lumea azi, realizată de jurnalista Ioana Dumitrescu, prezintă şi explică cele mai importante evenimente internaţionale, timp de o oră, în fiecare sâmbătă, de la 17.00.

De la 18.00, găsim noi destinaţii de vacanţă şi cunoaştem oameni deosebiţi alături de Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România, iar de la 18.50 Teleenciclopedia continuă cu noi episoade captivante.

De la ora 21.00, cea mai experimentată echipă de publicistică a TVR adaugă noi file în Dosar România, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Reportajele sunt prezentate de Irina Păcurariu.

Mult aşteptatele interviuri cu Profesioniştii, realizate de Eugenia Vodă, sunt difuzate tot sâmbăta, de la ora 22.00, iar de la 23.00, Luminiţa Velciu ne prezintă lecţii de viaţă din care putem învăţa cu toţii, cazuri reale ale unor oameni nedreptăţiţi în tribunale, care au ocazia să-şi susţină dreptatea în faţa lumii. Jurişti, experţi în criminologie, psihologi oferă opinii avizate în Recurs la morală.

Dimineţile de duminică sunt dedicate, la TVR 1, vieţii religioase, tradiţiilor, agriculturii şi mediului rural. Universul credinţei, În grădina Danei, Viaţa satului şi Tezaur folcloric îşi menţin orele de difuzare. La fel se întâmplă şi cu emisiunea de politică internă Ultima ediţie, cu Claudiu Lucaci, şi noua serie de Politică şi delicateţuri pe care o „găteşte” Mircea Dinescu, de la 15.00. În continuare, amatorii de handbal văd meciuri din competiţiile interne, de la ora 16.00.

O noutate a serilor de duminică este Povestea după poveste spusă de Irina Luca telespectatorilor TVR 1 de la ora 19.00. Oameni care au făcut cândva subiectele reportajelor Televiziunii Române, întorşi în anonimat, sunt acum readuşi în lumina reflectoarelor, pentru a-şi istorisi finalul poveştii.

Duminica se încheie cu documentare internaţionale, difuzate de la 21.10, iar de la ora 23.00 Cătălin Ştefănescu aduce ediţii în premieră Garantat 100%.