Breaking news

TVR 1, lider de audiență cu finala Eurovision 2015

loading...

TVR 1 a fost lider de audiență, sâmbătă seara pe tot parcursul transmisiunii directe a finalei Eurovision 2015. Peste 1,18 milioane de telespectatori au văzut în direct la TVR, prestația trupei Voltaj de la Viena.

tvr eurovision 2015Românii au urmărit cu interes cea de-a 60-a ediție a Eurovision Song Contest. Astfel că TVR 1 a fost lider de audiență pe toate target-urile, în intervalul 22.00-02.00.

Potrivit Kantar Media, în acest interval orar, TVR 1 a fost urmărit la nivel național  de 1.015.000 persoane.

Prestația trupei Voltaj, de pe scena Eurovision, a fost urmărită în România, în intervalul 23.40-23.44, de  1,18 milioane de persoane din întreaga țară.

La nivel mondial, finala Eurovision 2015 a fost urmărită de peste 195 de milioane de telespectatori din 45 de țări.

Finala Eurovision 2015, desfășurată în Wiener Stadthalle din Viena, în prezenta a 10.000 de persoane, și a fost câștigată de Måns Zelmerlöw din Suedia, cu piesa “Heroes”, cu un total de 365 de puncte.

Pe locul al doilea în clasamentul final s-a situat reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, care a interpretat melodia “A Million Voices”, în timp ce Italia a ocupat locul al treilea.

România s-a clasat pe locul 15, cu un total de doar 35 de puncte.

A fost pentru prima dată când în finală s-au aflat 27 de țări: Slovenia, Franţa, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Și tot pentru prima dată în istoria Eurovision, în finală a participat și Australia, în calitate de invitat special.

China a transmis pentru prima dată în direct finala Eurovision, prezentată de Arabella Kiesbauer, Alice Tumler şi Mirjam Weichselbraun, alături de Conchita Wurst, care în 2014 a câştigat  competiţia cu piesa “Rise Like a Phoenix”.

Eurovision a desemnată de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai longevivă competiţie muzicală anuală de televiziune din lume.

loading...