Breaking news

Turneul de tenis de la Wimbledon a fost anulat din cauza coronavirusului

Adio Wimbledon 2020. Coronavirusul pune cruce turneului de Grand Slam de la Londra.

Cea de-a 134-a ediţie a prestigiosului turneu de tenis pe iarbă ce urma să se desfăşoare la Londra în perioada 29 iunie – 12 iulie, este anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

”Cu mare regret anunţăm că decizia All England Club, asociaţia care organizează turneul londonez, şi a comitetului de conducere al campionatului este de a anula ediţia din 2020 de la Wimbledon din cauza problemelor de sănătate pe care le implică pandemia de coronavirus. În schimb, următoarea ediţie, a 134-a, va avea loc între 28 iunie şi 11 iulie 2021”, se arată într-un comunicat al All England Lawn Tennis Club (AELTC) citat de Reuters.

Vestea a întristat-o pe Simona Halep, câştigătoare a trofeului de la Wimbledon în anul 219.

”Sunt tristă să aud cofirmarea că Wimbledon nu se va mai juca în acest an. Finala de anul trecut va fi întotdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea, dar trecem prin ceva mai important decât tenisul acum și cele mai bune vești sunt că Wimbledon va reveni la anul. Și asta înseamnă că voi aștepta mai mult să-mi apăr titlul acolo. Rămâneți puternici și continuați să credeți”, a spus Halep, pe Instagram.

Românca a învins-o în finală pe Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2 şi a devenit în premieră, prima româncă care triumfă la Wimbledon.

Este pentru prima oară când turneul de la Wimbledon este anulat după cel de-al Doilea Război Mondial.

>