Breaking news

Turiști rămași blocați la o înălțime de 828 de metri!

dubaiDubai: ascensorul celui mai înalt turn din lume a rămas blocat la nivelul platformei de observare, situată la 828 de metri de sol. A fost nevoie de 45 de minute pentru a găsi o soluție pentru eliberarea turiștilor.

La numai o lună de la inaugurarea cu mare fast a celui mai înalt turn din lume, Burj Khalifa este deja închis publicului pe o perioadă încă nedeterminată. Cauza este blocarea unui ascensor la etajul 124 al turnului, deși acesta este unul dintre cele mai performante ascensoare din lume și atinge 40 km/oră.  

O explozie și zgomote de geamuri sparte este ceea ce descriu cei aproximativ 60 de turiști care erau pe platformă. Aceștia, înspăimântați, au așteptat zeci de minute pentru a fi salvați de către agenții de securitate. În final au reușit să ajungă pe platformă cu ajutorul unei scări.

Incidentul este foarte surprinzător atât pentru sutele de turiști care așteptau să viziteze turnul, cât și pentru Emaar Properties, promotorul turnului Burj Khalifa, care își punea mari speranțe în relansara turismului în Dubai prin acest turn-minune. Mii de persoane au vizitat deja Burj Khalifa de la inaugurarea sa din 4 ianuarie, plătind între 27 de dolari (pentru o vizită normală) și 110 dolari (pentru a intra imediat).

>