Breaking news

Turcii au vrut să-i fure aurul la sol, Larisei Iordache. Arbitrele au dat aurul unei jucătoare din Turcia

Furt pe faţă la Europenele de Gimanstică din Turcia. Larisa Iordache a fost depunctată pe nedrept în finala de la sol pentru ca gimnasta din Turcia să câştige aurul. Antrenorii români au depus contestaţie.

La ultima finală din competiţie, cea de la sol, unde Larisa Iordache, calificată cu prima notă, a evoluat ultima şi surpriză…arbitrele au furat-o în favoarea unei jucătoare din Turcia. Au vrut să o scoată campăioană europeană pe turcoaică deşi românca a fost net superioară acesteia.

Şocată de decizia arbitrelor, Larisa Iordache nu a putut înţelege cum de a primit doar 5,2 la dificultate când avea cea mai mare dificultate a exerciţiilor, din concurs.

După minute bune de aşteptări, suspans, tenisune, s-a făcut dreptate, difucultatea exerciţiilor a fost mărită de la 5,2 la 5,6 şi cu un total de 13,450, Larisa Iordache a câştigat aurul la sol. A fost a doua de aur şi a trea medalie, după argintul de la sărituri, cucerite de româncă, duminică în finalele pe aparate. În timp ce la paralele, Larisa s-a clasat pe locul 4. Turcoaica UCTAS SANLI Goksu a luat argintul la sol cu un total de 13,100. Iar a doua româncă din finala de la sol, Antonia Duţă s-a clasat pe locul 5 cu un total de 12.600.

În finala de la Bârnă, România a mai cucerit o medalie de argint prin Silviana SFIRINGU.

Sâmbătă, Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în finala pe echipe.

După o pauză de trei ani, timp în care a suferit mai multe intervenţii chirurgicale din cauza accidentărilor, Larisa Iordache dovedeşte că mai are ceva de spus în gimnastica mondială, reuşind să plece acasă cu 4 medaii, două de aur şi două de argint.

>