Breaking news

Turcia nu a transmis finala Eurovision 2013 din cauza sărutului lesbi al concurentei din Finlanda

TRT, televiziunea națională din Turcia, membră a EBU, a refuzat să transmită finala Eurovision 2013, din cauza show-ului concurentei din Finlanda care s-a sărutat pe scenă cu o femeie.

tnt turciaKrista Siegfrids a cântat în finala Eurovision 2013, piesa „Marry Me“, iar la finalul acesteia s-a sărutat cu o femeie.

Krista Siegfrids a spus că momentul s-a dorit a fi unul de sprijin pentru căsătoriile între persoane de același sex. Însă gestul finandezei a scandalizat presa din Turcia și Grecia.

Sărutul lesbi a fost considerat revoltător și ofensator de către televiziunea turcă care a decis să nu transmită finala de sâmbătă.

Oficialii televiziunii naționale din Turcia, TRT,  au declarat că momentul finlandezei a fost unul „de propagandă și de susținere a homosexualilor” și că ei nu pot să difuzeze așa ceva.

Însă, acesta a fost doar un alt pretext al televiziunii turce de anu transmite Eurovisionul, întrucât TNT se află în conflict deschis cu EBU. Turcii nu au participat în acest an la Eurovision pe motiv că nu le convine sistemul de voting și că cinci țări sunt calificate direct în finală.