Breaking news

Turcia a interzis accesul la Facebook, Twitter şi YouTube

Turcia a blocat accesul la reţelele de socializare Facebook, Twitter şi YouTube, pe motiv că aceste platforme au distribuit imagini cu procurorul luat ostatic şi ucis.

turcia - facebook - twitter - youtubeTurcia impune din nou cenzura pe internet ca să oprească difuzarea de imagini cu procurorul ucis.

Autorităţile de la Ankara recidivează şi blochează din nou accesul pe internet la reţelele mondiale de socializare.

După ce anul trecut au blocat doar Facebook, acum Guvernul turc a blocat şi Twitter şi Youtube.

Măsura a fost luată pe motiv că aceste reţele de socializare au difuzat imagini cu procurorul ucis săptămâna trecută în timpul unei luări de ostatici.

Pe lângă cele trei reţele internaţionale de socializare, autorităţile turce au blocat şi 166 de site-uri care au difuzat imaginile cu procurorul ucis.

Platforma de socializare Facebook a fost deblocată după ce au fost retrase toate imaginile cu procurorul.

Autorităţile turce susţin că fotografiile şi înregistrările video cu procurorul ucis, într-un tribunal din Istanbul, nu fac decât să contribuie la propaganda teroristă, incită la ură şi constituie o tulburare a ordinii publice.

În 2014, autorităţile au luat decizia de a bloca platformele sociale pentru a împiedica difuzarea unor acuzaţii de corupţie la adresa guvernului islamo-conservator condus pe atunci de actualul preşedinte Recep Erdogan. Restricţia a fost ridicată după ce Curtea Constituţională a declarat măsura ca fiind neconstituţională.

>